Рецептата е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото! Солени тригуни – любимите банички на моите гладници:

Рецептата е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото! Солени тригуни - любимите банички на моите гладници:

Тази феноменални Солени тригуни ми ги показа моята мила свекърва, с която, между другото сме в отлични отношения. Винаги ме е подкрепяла, а на нея дължа едни от най-вкусните ястия, любими на моето семейство.

Въпросните триъгълни банички са може би най-любимата закуска на двете ми момчета и баща им, които едвам устискват да ги извадя от фурната и ги нападат още горещи-горещи.

Ето какво ви трябва:

триъгълни банички със сусам

Снимка: YouTube

Солени тригуни

Продукти (за разбъркване използвайте чаша от 180 гр.):

  • 500 гр готови кори за баница,
  • 1 опаковка заквасена сметана (180 гр),
  • 2+2 яйца,
  • 1 чаша олио,
  • 500 гр. сирене или кашкавал и сол според нуждите

Приготвяне:

1. Пълнеж: наситненото сирене (може и кашкавал) се смесва с две яйца и сол на вкус.

2. Заливка: двете яйца се смесват с олиото и заквасената сметана.

3. Разрежете корите по дължина на две и разпределете заливката по цялата повърхност. Прегънете ги по дължина, за да получите дълга тясна лента.

навиване триъгълни банички

Снимка: YouTube

4. В единия край сложете плънка от сирене, след което прегънете, за да се получи триъгълник. Продължете да сгъвате така до края.

5. Подредете триъгълниците в тава, застлана с хартия за печене, като върху всеки сложете парченце масло или ги покрийте с останалата плънка (и кашкавал, ако е останал).

триъгълни банички

Снимка: YouTube

6. Печете ги за 10-15 минути в загрята фурна на 200 градуса.

солени тригуни

Снимка: YouTube

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Рецептата е на свекърва ми и си я пазя като зеницата на окото! Солени тригуни – любимите банички на моите гладници:"

Какво мислите?