Горещи новини

Руската и Снежанка не могат да стъпят на малкия пръст на Горската салата с пиле! Ще я правите отново и отново:

Руската и Снежанка не могат да стъпят на малкия пръст на Горската салата с пиле! Ще я правите отново и отново:

Празничната трапеза е немислима без кремообразни, вкусни салати, които обикновено се поднасят като предястие, а за мнозина са любима част от менюто. Обикновено приготвяме Някакъв вариант на Снежанка или Руска салата, а ако тази година искате да опитате нещо ново, имаме страхотно предложение за вас.

Наскоро ви запознахме със салата Бонапарт (припомнете си рецептата ТУК), а този път ви даваме рецепта за така наречената Горска салата, която се приготвя много лесно, а вкусът е невероятен.

Горската салата всъщност е пилешка салата с яйца, гъби и лук, а малко орехи й придават специален вкус.

Може да сервирате в хубава купа, а ако искате по-красиво и декоративно може да сервирате и под формата на торта, но задължително украсена с магданоз и маслини. Ето какво ви трябва за Горска салата с пиле :

Горска салата с пиле

Продукти:

  • 200 г пилешко филе
  • 150-200 г гъби
  • 70 г кашкавал или сирене
  • 1 глава лук
  • 2 яйца
  • 40 г орехи
  • 4 супени лъжици майонеза
  • сол, черен пипер (на вкус)
  • магданоз (по желание, за украса)
  • маслини без костилки (по желание, за украса)

Приготвяне:

Сварете пилешкото филе, след което го нарежете на кубчета. Сварете яйцата и ги нарежете на кубчета. Прехвърлете двете съставки в купата за салата. Добавете ситно смлените орехи и нарязаното на кубчета сирене (кашкавал).

продукти салата

Снимка: Pinterest

В тиган с малко олио се запържват ситно нарязаните гъби и лук; трябва да ги пържите за около 8 до 10 минути. Изчакайте малко да се охладят, след което ги добавете към останалите продукти в купата.

Прибавете няколко лъжици майонеза (може да замените половината със заквасено мляко), посолете на вкус, добавете черен пипер и объркайте хубаво всичко.

оформяне салата

Снимка: Pinterest

За да получите специфичната форма на салатата (пръстен с дупка), използвайте пластмасова бутилка. Сложете я в средата на подходящ поднос и наслоете салатата около нея на стегнат пръстен. Внимателно извадете бутилката и украсете по желание – с маслини, копър, смлени орехи и пр.

салата Горска

Снимка: Pinterest

Горска салата с пиле

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

салата украса

Снимка: Pinterest

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Руската и Снежанка не могат да стъпят на малкия пръст на Горската салата с пиле! Ще я правите отново и отново:"

Какво мислите?