Само 2 съставки и ще ви целуват ръцете у дома! Децата обожават моите Домашни Маршмелоу – супер лесни са:

Domashni marshmeloy

Ако имате деца, не пропускайте да опитате този лесен десерт. В магазините е неоправдано скъп, но приготвянето му у дома е много лесно.

Сигурно и вие купувате бонбони Маршмелоу, защото са наистина вкусни, много пухкави и буквално се топят в устата. Приготвянето им у дома обаче никак не е трудно и със сигурност ще зарадвате малчуганите, ако опитате тази рецепта за Домашни Маршмелоу от две съставки:

Домашни Маршмелоу от две съставки:

Продукти:

  • 20 гр. желатин
  • 120 мл вода

За сиропа:

  • 440 гр. захар
  • 120 мл вода
  • 8 гр. ванилия

Приготвяне:

Да започнем с обикновения желатин. Заливам с вода и оставям да набъбне. Времето за набъбване зависи от конкретния желатин. Използвам най-стандартния.

желатин във вода

Снимка: YouTube

Когато желатинът набъбне, той трябва да се разтопи, но не и да заври. Обикновено правя това в микровълновата на кратки импулси.

Сега нека приготвим сиропа. Изсипете захарта във водата, разбъркайте добре и поставете на огън. Довеждам сиропа до кипене, така че захарта да се разтвори напълно. Варя сиропа около минута след като заври.

разтопяване желатин

Снимка: YouTube

След това започвам да разбивам желатина на средна скорост и постепенно на тънка струйка наливам горещия сироп. Важно е това да стане веднага след като сиропът се свали от котлона.

захарен сироп

Снимка: YouTube

разбиване желатин

Снимка: YouTube

След като добавите целия сироп, включете миксера на максимална скорост и разбийте, докато масата стане лека и пухкава. Трябва внимателно да наблюдавате разбиването: веднага щом масата започне да се сгъстява и да се „увива“ около бъркалките, трябва незабавно да се излее в подготвената форма. Основното нещо е да не пропускате този момент, в противен случай всичко може да се втвърди още в купата.

смес за маршмелоу

Снимка: YouTube

пухкав крем

Снимка: YouTube

Ако имате ръчен миксер, трябва да подготвите формата, преди да започнете да разбивате, тъй като в този момент не можете да чакате. Тя може да бъде всякаква форма с високи страни. Покривам формата със стреч фолио и намазвам фолиото с растително масло без мирис. Използвам силиконизирана хартия за печене, която няма нужда от намазняване.

Готовата маса държи добре формата си, можете да я излеете в подготвената форма.

крем маршмелоу

Снимка: YouTube

Докато разбивате, добавете ванилия и, ако желаете, щипка лимонена киселина за лека киселинност. Ако искате да оцветите крема, добавете оцветител, докато разбивате. Реших да направя бонбоните в два цвята: половината от масата бързо прехвърлих във форма, а втората част оцветих със сок от варено цвекло, като добавих 2 чаени лъжички сок и разбърках добре.

естествена розова боя

Снимка: YouTube

Слагам втората част от масата във формата и я заравнявам с лъжица.

домашен маршмелоу два цвята

Снимка: YouTube

За да не изсъхне блатът отгоре, покривам го с форио, предварително намазано с растително масло без мирис. Формата с маршмелоу може да се остави на масата или да се постави в хладилника. След няколко часа десертът ще бъде готов.

За да не залепнат блатовете правя смес от нишесте и пудра захар в съотношение 1:1. Обръщам формата върху хартия за печене, поръсена със сместа и поръсвам добре отгоре.

десерт маршмелоу

Снимка: YouTube

Нарязвам блата на парчета с нож и всяко парче овалвам в смес от нишесте и пудра захар, за да не се слепват блатовете.

домашен маршмелоу

Снимка: YouTube

Получава се много вкусен и лек десерт, който се изяжда моментално!

домашен маршмелоу

Снимка: YouTube

Надявам се тази рецепта да ви хареса. Опитайте, сгответе и зарадвайте любимите си хора с домашно приготвени бонбони Маршмелоу.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Само 2 съставки и ще ви целуват ръцете у дома! Децата обожават моите Домашни Маршмелоу – супер лесни са:"

Какво мислите?