Светлана Гущерова призова: Мъск, чипирай ни политиците!

Gushterova s molba do Musk

Китодар е съгласен да му сложат нещо в мозъка, ако то е за здравето 

„Нашите политици със сигурност е необходимо да си сменят „чипа“ в главите.“

Това категорично заяви пред „България Днес“ Светлана Гущерова по повод новата идея на Илон Мъск да търси доброволци за поставяне на мозъчни чипове.

„Няма да жертвам живота си за някакъв опит. Много е опасно, слагаш си нещо в главата. Колкото и пари да ми предлагат, това означава да съсипя живота си. Най-вероятно Илон Мъск ще предложи възнаграждение на доброволците и това е ненапразно, защото със сигурност знае, че нещо може да им се случи“, сподели Светлана.

Гущерова иска политиците да си сменят "чипа"
Гущерова иска политиците да си сменят „чипа“

Компанията за мозъчни чипове на Мъск „Нюралинг“ е в търсене на трима доброволци за оценка на свое устройство за имплантиране в мозъка. Проучването ще отнеме няколко години, а милиардерът първоначално е поискал да включи 10 души в програмата.

„Много хора в България биха се навили, особено ако е за пари. Голяма част от българите ще се съгласят, щом ще им се плаща“, коментира още Гущерова.

Вачева смята, че хората у нас са прекалено тесногръди
Вачева смята, че хората у нас са прекалено тесногръди

На противоположно мнение е друга известна красавица – моделката Катрин Вачева. Тя смята, че у нас гражданите са доста тесногръди и не биха се включили в нестандартния опит.

„Българинът е много мнителен за всичко. И като цяло всеки здравомислещ човек ще е против. На Запад хората са по-отворени на всякакъв вид новости, изобретения и т.н. Много вярват на тези личности с голям финансов капитал, а в Европа хората са по-затворени и по-наплашени и не биха са осмелили дори и за пари. Може би само в някои много бедни държави“, коментира Вачева.

Манекенката е категорична, че не би се включила в такъв експеримент, а на Мъск му се дава прекалено много власт.

„Нормален човек никога не би се съгласил. Има много луди хора, които биха се подложили на такова нещо, но лично аз – никога. Прекалено голяма власт се дава на Мъск. Това са експерименти с живи същества все пак“, заяви още Катрин Вачева.

Актьорът Китодар Тодоров също изказа мнение по темата. Той би се включил в подобен опит само ако това ще подобри здравето му.

„Хората често експериментират със себе си и със сигурност ще има желаещи. Трябва да има повече информация за същността на устройството, което ще се изследва. Дали е за добро или лошо, времето ще покаже“ , коментира пред „България Днес“ актьорът.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Светлана Гущерова призова: Мъск, чипирай ни политиците!"

Какво мислите?