Горещи новини

Синоптиците дадоха актуална прогноза за времето до края на юни

Sinoptici dadoha prognoza do kraq na meseca

Синоптиците от НИМХ дадоха прогнозата си за времето до края на месец юни! Още следващата седмица се задава се нова гореща вълна, температурите отново тръгват нагоре.

Това това става ясно от седмична прогноза за новата седмица от 17-ти до 22 юни синоптиците от Националния институт по хидрология и метеорология.

Те съобщиха, че в понеделник и вторник времето ще бъде слънчево и почти тихо.

В следобедите ще се развива купеста облачност и в планинските райони в Югозападна България ще има изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. През следващите дни ще духа слаб, по морския бряг до умерен вятър от североизток. Вероятността за валежи намалява. Температурите бавно ще се повишават и в петък и събота максималните ще са между 33° на места и до 38°, прогнозира синоптикът Анастасия Кирилова от отдел „Метеорологични прогнози“.

Според прогнозата на учените през втората половина от юни се очаква температурите в страната да бъдат по-високи от климатичните норми, а сумарното количество на валежите да бъде по-малко от климатичните норми.

През първите дни от периода времето ще бъде слънчево и почти тихо. След обяд ще се развива купеста облачност и в планинските райони в Югозападна България ще има изолирани краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В края на второто и първите дни от третото десетдневие на юни ще духа слаб, по морския бряг до умерен вятър от североизток. Вероятността за валежи намалява. Температурите бавно ще се повишават и към 22-23 юни максималните ще са между 34° и 39°.

Около средата на третото десетдневие въздушната маса над страната ще се лабилизира, повишава се вероятността за валежи, придружени с гръмотевици, има вероятност и за градушки, а температурите относително ще се понижат. През последните дни от месеца изгледите са за слънчево време.

Източник: НИМХ

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Синоптиците дадоха актуална прогноза за времето до края на юни"

Какво мислите?