Сладко от борови шишарки вдига покосени от инсулт РЕЦЕПТА

Сладко от борови шишарки вдига покосени от инсулт РЕЦЕПТА

Боровите шишарки могат да предотвратят инсулт или да излекуват успешно последиците от вече получен такъв, научи Ko4.

Кората и иглите на дървото също са богати на полезни вещества, но шишарките ги съдържат в най-голямо количество. Освен това те са по-удобни за използване. Съставът на шишарките включва фитонциди, флавоноиди, липиди, витамини от групи A, B, C, E, H, P, U.

Всеки от тях е полезен по свой начин. Например витамин С укрепва стените на кръвоносните съдове, витамин Р ги прави по-еластични, а витамин В нормализира общото кръвообращение. Те са богати още на микроелементи като калций, желязо, магнезий, йод, манган, селен, фосфорна киселина. Подобно на витамините те имат разнообразни благоприятни ефекти върху човешкото тяло, по-специално върху сърдечносъдовата система.

Как да изберем най-лековитите шишарки?

На първо място е необходимо да се отбележи, че за различните региони най-оптималният период за бране на шишарките може да варира. Този период от време варира от края на май до началото на август. Големината им трябва да бъде между 4-5 см. Цветът им да е зелен, не бива да има следи от загниване и е добре да са вече разтворени. Качеството на лекарствата, произведени от тях, ще зависи от това какви точно шишарки ще се събират.

Конфитюрът от борови шишарки е по-подходящ не за лечение на вече случил се инсулт, а за неговото ранно предотвратяване. Той е идеален за хора, които имат склонност към съдови заболявания, както и за възрастни. Рецептата за конфитюра не е никак сложна за приготвяне. Един килограм борови шишарки се измиват добре и се добавят към тенджера, пълна с три литра вода.

Течността се оставя да заври, след което да къкри на слаб огън още 4 часа. Готовата отвара се оставя да се охлади за около 10-12 часа. Течността се отделя от шишарките.

Добавете 2,5 кг захар към отцедената отвара. Добавете отново шишарките към отварата. Оставете да ври отново на котлона в продължение на 2 часа, на среден огън. Готовото сладко се изсипва в бурканчета. То не само помага за подобряване на състоянието на кръвоносните съдове, но има и видим антивирусен ефект.

Ретро

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Сладко от борови шишарки вдига покосени от инсулт РЕЦЕПТА"

Какво мислите?