Горещи новини

След скандала на олимпиадата! Проговори треньорът на жената мъж: Момиче е!

След скандала на олимпиадата! Проговори треньорът на жената мъж: Момиче е!

Абдел Ани Кинзи е треньор на скандалната боксьорка Иман Калиф. Алжирката е една от двете състезателки, които бяха допуснати до участие на олимпийските игри в Париж въпреки изхвърлянето й от международната Федерация заради неиздържан тест на пола.

Специалистът проговори специално за ютюб канала „Спортната джунгла“ и „България Днес“. Щом обаче започнали сериозните въпроси, прекратил разговора и повече не се обадил.

„Иман игра както обикновено. Случват се нормални неща, защото е спортист с потенциал. Може да спечели лесно. Тя е момиче и ще се боксира! Ще се върне с медал. В името на Аллах!“, коментира последните дни от олимпийските игри треньорът й.

И продължава:

„През 2023-а беше отстранена от Международната боксова асоциация. Не знам защо го направиха. Но правилата на МБА и МОК са различни. Според тези на Международния олимпийски комитет Иман може да се боксира с жени. Ако не й беше позволено, ще е дискриминация в някакъв вид. МОК я защити в този случай!

По паспорт тя е момиче. Момиче е! Простичко е, защото нейните параметри са в рамките на позволеното. Видяха, че е едно момиче с потенциал. Момиче, което може да печели медали. Нормално е. Другите държави направиха заключения, защото ще вземе медал. Това не е проблем“.

На въпросът обаче какъв е бил проблемът с тестовете на световното първенство миналата година, Кинзи прекратява телефонния разговор с извинението, че ще звънне по-късно. Това така и не се случва.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "След скандала на олимпиадата! Проговори треньорът на жената мъж: Момиче е!"

Какво мислите?