Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Сложете това на главата си и никога повече няма да видите бял косъм
Сложете това на главата си и никога повече няма да видите бял косъм

Сложете това на главата си и никога повече няма да видите бял косъм

Побеляването на косата е един от основните белези, че навлизаме в следващия период от живота си.

Но има и случаи, в които млади хора се сдобиват с бели косми. Побеляването всъщност е породено от неспособността на организма ни да произвежда меланин, разбра КО4. Много от нас прибягвят до боядисването, за да не си личи, че косата побелява.

Но има и природен метод, с който да възстановим цвета на главата си.

Първият начин включва 5-6 средни картофа. Трябва да ги обелим и да сложим обелките в тиган заедно с 2 чаши вода. Когато водата се затопли трябва да намалим температурата и да оставим да поври двайсетина минути. След това оставяме да изстине и сипваме водата в бутилка, като махаме обелките. За да съхраним течността, тя трябва да бъде затворена херметически. За аромат, можем да добавим капка етерично масло.

Употребата се извършва след къпане, защото косата трябва да е хидратирана.  Сипваме от картофената вода и я втриваме като масажираме. Трябва да повтаряме процедурата 2-3 пъти седмично в продължение на няколко месеца. Резултатите не са мигновени.

Друг механизъм да се борим с белите коси е да се подсилим вътрешно. Трябват ни 3 скилидки чесън, 1 килограм суров био мед, 4 органични лимона и 200 милилитра органично ленено масло.

Нарязваме чесъна и лимоните с обелките на филийки, а после ги смесваме в съд с меда и маслото. Сместа се съхранява в хладилника и се употребява 2 пъти дневно преди хранене, по една лъжица.

Забележка:

Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*