Новините на фокус
Home » СВЯТ » Смел тираджия извади жена от горяща кола секунди преди да избухне
Смел тираджия извади жена от горяща кола секунди преди да избухне

Смел тираджия извади жена от горяща кола секунди преди да избухне

Шофьор на камион извади жена от горяща кола секунди преди да избухне, разбра Ко4.

65-годишният Джон Растрик карал своя камион на север по път М1, южно от Лестър, Англия, когато пред очите му два автомобила катастрофирали, пише Daily Mail.

При сблъсъка едната кола избухнала в пламъци, а другата се ударила в мантинелата. Шофьорът на камиона веднага скочил от кабината и се затичал към горящата кола. На записа от видеорегистратора в камиона се вижда как Джон Растик успява да отвори шофьорската врата на автомобила и да извади от огъня 27-годишната Пари Мистри.

Секунди по-късно резервоара на колата избухва. Колата се превръща в огнена топка само 29 секунди след като тираджията вади младата жена, се вижда още на кадрите.

За проявената смелост Джон Растик получава награда от службата за Спешна помощ в района.

„Видях как колата се завъртя няколко пъти и почти веднага се запали. Разбрах, че в този момент няма никой друг, който да помогне. Надявах се на помощта на Бог. Пренебрегнах всичките си страхове и се опитах да спася момичето“, разказа той.

Двамата са станали приятели след инцидента. Младата жена претърпяла тежка операция и след това трябвало отново да се научи да ходи. Днес Пери продължава да се възстановява и е благодарна на Джон, че е спасил живота ѝ.

Източник: Daily Mail

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?