Home » БЪЛГАРИЯ » Срам и позор! Отказаха гражданство на кмета на най-българския град в Молдова
Срам и позор! Отказаха гражданство на кмета на най-българския град

Срам и позор! Отказаха гражданство на кмета на най-българския град в Молдова

Министерството на външните работи ме призна за човек, който няма право да има гражданство, сподели Сергей Филипов.

Отказаха български паспорт на Сергей Филипов, кмет на Тераклия, който е най-българският град в Молдова. Това сподели градоначалникът във Фейсбук, видя КОЧ.

Сергей Филипов Тераклия„Говорейки за чисто моите лични усещания. Сбогом, България! Мисля, че за моята прародина няма абсолютно никакви щети от това решение. Не съм гражданин и съм кандидат за получаване на гражданство от България. Министерството на външните работи на България ме подложи на някаква особена експертиза и ме призна за човек, който няма право да има гражданство. Бог да е с вас! Увеличавайте населението си за сметка… на тези, които плащат достойно за това. Унизен веднъж, няма да направя това отново!“, пише той.

Тараклия се намира в южна Молдова. В града живеят 15 006 души, предимно бесарабски българи.

Основан е през 1813 г. от български преселници, напуснали домовете си след Руско-турската война от 1806-1812 г. На герба на града на български език е изписан девизът „Българският дух е непобедим“, а знамето е с цветовете на българския флаг – бяло, зелено и червено, и има изображение на лъв.

В последните часове много българи са коментирали статуса на Филипов. Те го молят за извинение за унижението, причинено от българските управници.

Източник: Флагман

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?