Станка Желева: Нацепени батки и силиконови патки натикаха хората на изкуството в ъгъла

Stanka Jeleva novini

И в българската политика доминират тези гротески, каза дъщерята на Жельо Желев

„Нацепени батки и силиконови патки – да, това е традиционното българско семейство днес“, потвърди мнението си пред „България Днес“ художничката Станка Желева. Дъщерята на покойния държавен глава Жельо Желев наскоро помести пост в социалните мрежи, с който иронизира „традиционното българско семейство“ – основната „носеща конструкция“ на „българския свят“.

За вестника наследницата на автора на „Фашизмът“ потвърди, че не се отказва от преценката си, макар и изразена в пародийна форма.

„Ами вижте само какви реклами ни заливат отвсякъде! Нима на тях не са точно такива персонажи?“, роптае Станка Желева.

Тя добавя, че с мъжа си Адриан Вела също нямат разминаване по отношение на „батките и силиконките“. Въпреки че като колумбиец съпругът на експрезидентската щерка изповядва католицизма, като модерен човек той също не робува на ретроградни схващания и застава изцяло зад изразеното от половинката му мнение.

Дъщерята на Жельо Желев се вдъхновява от екзотичните пейзажи
Дъщерята на Жельо Желев се вдъхновява от екзотичните пейзажи

Художничката негодува и от това, че тези гротескни образи „са изместили интелектуалците и хората на изкуството и културата от публичното пространство“ и дори направо са ги „натикали в ъгъла“. „Това е общата стилистика за съжаление, която доминира и в българската политика“, казва с горчивина Станка Желева.

Засега дъщерята на Жельо Желев все още не е избрала дестинацията за семейната ваканция. „Обикновено стягаме куфарите в последния момент“, признава с усмивка тя. Художничката се вдъхновява от екзотичните пейзажи и често те намират място в картините й – особено от последната й самостоятелна изложба в столична галерия миналата година.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Станка Желева: Нацепени батки и силиконови патки натикаха хората на изкуството в ъгъла"

Какво мислите?