Стефка Костадинова и Стоичков казаха какво ѝ трябва на България

Стефка Костадинова и Стоичков казаха какво ѝ трябва на България

В съвместно интервю на Стефка Костадинова и Христо Стоичков по Нова телевизия, двамата велики български спортисти поставиха специален акцент не на шампионите и медалистите от Олимпиадата, а на тези, които не се представиха много добре. Те ги окуражиха и ги увериха, че успете тепърва успехите ще дойдат.

Когато губиш, не знаеш какво печелиш, това каза Стефка Костадинова и увери от собствен опит, че понякога е по-добре да паднеш, за да се изправиш още по-силен и уверен. Стоичков пък заяви, че е видял в очите на треньорите обичта към състезателите ни, независимо от това дали печелят и губят. Той направи прогнозата, че на следващите олимпийски игри България ще има над 10 медала.

Като шеф на БОК Костадинова коментира, че сме били ощетени в бокса и то не само при жените. Залата започна на освирква съдиите, това сподели тя за изхода на мача, който спря Хавиер Ибанес по пътя към златото.

Стоичков и Костадинова подчертаха също, че нестабилността в България също е фактор успехът на спортистите ни да не е толкова голям. Трябва ни спокойствие, заявиха двамата големи спортисти.

„Уморихме се, хора! Уморихме се от скандали и от заяжданици, дайте ни малко спокойствие. И това не се отнася само за спортистите, а за всички. Искам да виждам усмихнати хора по улиците – е, не съм виждала скоро“, призна Стефка Костадинова.

„Това ти дава силата. Вие помните от какви времена тръгнах аз и докъде стигнах. Като виждаш обичта, това ти дава един плюс, една крачка напред към успеха. Трябва да отпушим усмивките на хората“, добави Христо Стоичков.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Стефка Костадинова и Стоичков казаха какво ѝ трябва на България"

Какво мислите?