Стефка Костадинова каза кога рекордът ще се върне в България

Stefka Kostadinova kaza koga shte ima nov rekord

Председателката на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова призна, че голямата ѝ болка е, че през годините, в които нейният световен рекорд в скока на височина остана неподобрен, не се появи българска атлетка, която да го задържи у нас.

„Имаме велика школа, имаме талантите, световният рекорд беше наша дъщеричка… Може би трябва да изчакаме едно поколение”, това каза тя в предаването на Георги Любенов по БНТ.

Костадинова заяви също, че рекордът, оцелял десетилетия, може да е паднал, но това не значи, че тя или България са победени. Тя каза убедено, че ако с новата рекордьорка – украинката Ярослава Магучих, са скачали по едно време, е щяла да я победи.

Най-успешната българска лекоатлетка изрази пълна подкрепа за Магучих и ѝ предрече славно бъдеще. Тя пожела на украинката да се съхрани, защото това не е никак лесно при такова постижение.

Стефка Костадинова е убедена, че на Олимпиадата, която започва в Париж, българските спортисти ще се представят достойно. Тя обаче отказа да посочи в кои спортове и с кои състезатели са свързаните големите ни надежди, за да не ги поставя под допълнително напрежение.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Стефка Костадинова каза кога рекордът ще се върне в България"

Какво мислите?