„Те, вълните”: Нов сериал събра Теодора Духовникова, Койна Русева и Радина Кърджилова на морето

Nov bg serial

„Мечтите, които се сбъдват – горят. Страшно тревожат и често болят. И въпреки това давам половин царство спокоен живот за ето този ден днес, когато една мечта започна да придобива плът, камера, звук, костюм, проблем, хаос, възторг, смях, вдъхновение, отчаяние, но най-вече радост… че всичко започна.“

С тези думи се изповяда във фейсбук във вторник вечерта актрисата Теодора Духовникова по повод първия снимачен ден на новия шестсериен сериал „Те, вълните“.

Камерата на продукцията на БНТ се завъртя вчера на Приморско. Голяма част от снимките на сериала ще са по Южното Черноморие, включително ще се снима и под вода.

В главните роли са Теодора Духовникова, Койна Русева, Радина Кърджилова и Мария Каварджикова. В актьорския състав са също Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Иван Бърнев, Димитър Баненкин, Георги Гоцин, Йордан Ръсин, Георги А. Богданов, Дария Симеонова. Сред децата артисти е Анна Никол Климентова.

Идеята за „Те, вълните“ е на Теодора Духовникова и Койна Русева. Режисьори на сериала са Неда Морфова и Петър Крумов. Сценарият е на Рене Карабаш (Ирена Иванова), Неда Морфова, Петър Крумов и Димитър Христов-Кевин, а оператори са Георги Андреев и Орлин Руевски.

„Един ден, който няма да забравя никога! Начало на снимките на нашия сериал “Дъщерите на София”, който след работата по сценариите промени името си на “Те, вълните”. Ето ги моите вълни – Мария Каварджикова, Теодора Духовникова и Радина Кърджилова. Обичайте ни и ни стискайте палци!“, написа от своя страна Койна Русева.

И тя, и Теодора Духовникова публикуваха снимки от първия снимачен ден, както и от купона след това.

Радина Кърджилова, Теодора Духовникова и Койна Русева пият бира и се забавляват в заведение в Приморско след края на първия снимачен ден

Най-новият сериал на БНТ е продуциран изцяло от обществената телевизия. В шест епизода „Те, вълните“ разказва за това, че дори разкъсвано от интриги и ненавист, семейството се оказва последен пристан за човека.

Историята преплита и криминални сюжети, с които героите ще трябва да се справят.

Теодора Духовникова, Радина Кърджилова и Койна Русева са Вяра, Надежда и Любов – дъщери на аристократичната майка София, в чиято роля пък влиза Мария Каварджикова. Живеят в бохемската си къща край морето, но след инцидент с много неизвестни, семейството им се разклаща и започват да изплуват техните дълбоко пазени тайни.

С най-променена визия специално за новия филм е Радина Кърджилова. Половинката на Деян Донков, която до скоро бе брюнетка с дълга коса, сега е с къса руса коса, така че да прилича на „сестрите си“ – на героините на Койна и Теодора.

„Това е един от най-хубавите дни може би в живота ни. Снимали сме много, но нищо от нещата, които сме снимали не е било толкова специално за нас“, каза пред камерата на БНТ Теодора Духовникова.

„Става дума за кармата, която минава през поколенията, ще успеем ли да се справим с тази тежка задача – да заобиколим кармичните си връзки или няма да успеем“, сподели и Койна Русева.

„Семейна драма, но с криминални елементи. И се надаваме, че по някакъв чист и простичък начин можем да докоснем хората, защото всички ние сме преживявали такива неща“, каза Петър Крумов, режисьор на сериала.

„Много ще ни е трудно, имайки предвид времето, но пък е много визуален проект и мисля, че наистина си заслужава, тъй като ние сме събрали най-добрите“, посочи и другият режисьор Неда Морфова.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "„Те, вълните”: Нов сериал събра Теодора Духовникова, Койна Русева и Радина Кърджилова на морето"

Какво мислите?