Турският пудинг, който гали и небцето, и душата! За 15 минути готов, а вкусът те топли дълго:

Turski puding za dushata

Кескул е традиционен турски десерт, чието приготвяне отнема само 15 минути, а повечето от съставките са в дома на всеки.

Има много вариации на този кремообразен, млечен десерт, а това е рецептата за кокосов кескул. Ето как да си го приготвите лесно у дома:

Турски пудинг Кескул

Необходими съставки за четири порции:

  • 600 милилитра мляко
  • 50 грама брашно
  • 50 грама захар
  • 3 пак. ванилова захар
  • 50 грама кокос
  • 2 жълтъка
  • 30 грама масло

Украса:

бадеми, шамфъстък или кокос.

Начин на приготвяне:

Сложете 400 милилитра прясно мляко в тенджера, добавете двата вида захар и кокоса и оставете сместа на тих огън, докато заври.

мляко в тенджера

Снимка: Pinterest

В купа сложете останалото мляко, в което добавете жълтъците и брашното. Разбийте, докато получите гладка смес без бучки, след което я изсипете в тенджерата с млякото, захарта и кокоса, като разбивате сместа непрекъснато с тел за разбиване. Варете тази смес за няколко минути, докато се сгъсти, след това я отстранете от котлона и добавете към сместа маслото, което също разбивайте, докато се разтопи.

кескул приготвяне

Снимка: Pinterest

Разпределете горещата смес в четири малки съда, покрийте ги с найлоново фолио в контакт и ги оставете да изстинат до стайна температура.

кескул в чаши

Снимка: Pinterest

След това приберете десерта в хладилника да стегне. При сервиране можете да украсите десерта с кокос, бадеми или смлян шам фъстък.

пудинг кескул

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

кескул с кокос

Снимка: Pinterest

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Турският пудинг, който гали и небцето, и душата! За 15 минути готов, а вкусът те топли дълго:"

Какво мислите?