Участничка в прехваления фестивал в Жеравна: Потресена съм! Чалгализираха го!

Участничка в прехваления фестивал в Жеравна: Потресена съм! Чалгализираха го!

Хора в народни носии се кълчат в ритмите на кючек на фестивал в Жеравна. Организаторът му Христо Димитров, известен хореограф-нарцис, собственик на ансамбъл „Българе“, се изживява като топ родолюбец, твърди, че проявата е връх на българщината и се изживява като топ родолюбец.

Кръчмарските изпълнения потресоха една от участничките.

„Като дългогодишен посетител съм много разочарована и потресена от това, което от няколко години се случва там, а именно неспазване на правилника – непристойно облекло на някои от посетителите, снимане с телефони и други.

Но тези клипове, който изтеглих от друг човек, който ги е споделил в социалните мрежи, преляха чашата! Клиповете са публикувани на 24.08.24г. Не мисля, че е пристойно и морално на този фестивал, хора в носии да практикуват танци, характерни за ромското население – все пак си с облекло изискващо да танцуваш традиционни български танци и си дошъл да заявиш патриотизъм.

Напоследък много от посетителите остават разочаровани от този фестивал, а хората, които не са го посещавали имат високи очаквания, тъй като всичко там е представено “магично и розово” . Чрез тези кадри искам да запознаем хората с реалността, която седи зад красивите снимки и идеализираните реклами на фестивала“, пише Мария.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Участничка в прехваления фестивал в Жеравна: Потресена съм! Чалгализираха го!"

Какво мислите?