Фъншуй правила за дълголетие

Funshui pravila za dulgoletie

Фън Шуй е древна китайска практика, която има за цел постигането на удовлетвореност от живота, предлагайки дълголетие, осигуряване на благосъстояние, добро здраве и хармонични взаимоотношения чрез използване на положителна Чи енергия, която се намира около нас (в дома, офиса и околната среда).

Фъншуй подредбата се гради върху комбинацията между стил, добър вкус и пространство, както и на оптималното подреждане на мебелите според параметрите на стаите и потребностите на хората, които ги обитават. Според концепцията на фъншуй правилно подреденото жилище носи спокойствие, благоденствие и зарежда с енергия своите обитатели.

Такава подредба може да се постигне много лесно. За да се отприщи потокът на добрата енергия, трябва да се подберат най-подходящите цветове, форми и размери на мебелите, декорациите и материите.

Ето няколко прости правила, които ще ви донесат благополучие и дълголетие:

– Когато застанете на прага на входната врата и погледнете навън, трябва да виждате здрави, красиви растения и леко завита пътека. Ако виждате електрически стълбове или прави улици, тогава добрата Чи няма да влезе в дома. Следователно, ако живеете в къща, постарайте се градината ви да изглежда възможно най-привлекателно.

– Избирайте мебели с правилни, симетрични форми. Във фъншуй квадратът е за предпочитане пред тесния правоъгълник, а кръгът е за предпочитане пред полукръга.

– Ако в къщата има празни пространства, постарайте се те да бъдат добре осветени.

– Големите огледала трябва да са разположени така, че да не „отрязват“ главата или краката на човека в отражението.

– Мръсните, счупени или захабени прозорци са нещо недопустимо за фъншуй.

– Не поставяйте огледало срещу входната врата.

– Изберете маса за хранене с достатъчно голяма повърхност, стига да не затруднява общуването. Според китайската традиция масата за хранене символизира дървото на живота, затова най-добре ще е тя да е с кръгла форма и само на един солиден крак.

– От огромно значение за подредената по фъншуй спалня е позиционирането на леглото. То трябва да е разположено диагонално на вратата, в най-отдалечения ъгъл на стаята.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Фъншуй правила за дълголетие"

Какво мислите?