Цветовете на гъбите за миене на съдове, не са само за красота или разнообразие, разбра Ко4.
Миенето на чинии не е едно от най-приятните действия за много домакини. Но тази задача е неизбежна всеки един ден.
Съдомиялните машини са скъпи и не всяка домакиня може да си позволи, затова обикновената домакинска гъба си остава най-използваният инструмент, когато измиваме съдовете. Със сигурност, никога до сега не сте се замисляли, има ли значение какъв цвят е гъбата, прави ли нещо по-различно?
Оказва се, че ДА. Има голямо значение.
Много важен е точно цвета на абразивната част – твърдата страна, която се използва за премахване на най-замърсените и устойчиви петна, като например изгоряла храна.
Гъба със зелена абразивна страна – лесно премахва най-тежките и устойчиви замърсявания. При употребата на този цвят гъба, трябва да бъдете много внимателни, защото е възможно да остави драскотини по някои покрития, като например емайлираните съдове.
При употреба на гъба с червена абразивна страна, трябва да знаете, че абразивната част е със средна твърдост. Това е най-добрият избор за гъба. С нея лесно може да премахнете твърди замърсявания и дори засъхналата храна по съдовете. При употреба, почти няма да остави следи или драскотини, дори след продължително триене.
Гъбите със жълта абразивна страна са абсолютно безобидни за съдовете. Използват се предимно за чаши и подобни стъклени съдове.
Както разбрахте днес, при покупка и употреба на кухненска гъба, трябва да обърнете внимание и на цвета на абразивната страна.
С този полезен съвет, любимите ви сервизи винаги ще са без драскотини.
Е, вече знаете, защо са толкова важни цветовете на гъбите.
Be the first to comment on "Цветовете на гъбите са много важни! Съвет към всички домакини!"