Цяла зима ядем царевица на корем – има вкус на прясна царевица. Ето как я правя в буркани:

Cqla zima carevica na korem

Ако обичате да ядете царевица направо от кочана, тогава тази проста и лесна рецепта за консервирана царевица е за вас. Много е просто: маринатата е обикновена, а резултатът винаги е отличен.

Когато отворите буркана, царевицата има вкус на прясна! Ето лесната рецепта:

Царевица в буркани като прясна

Продукти:

  • 10 бр. царевица с кочана
  • по 1,5 с.л. сол на буркан
  • по 1 с.л. захар на буркан
  • вряла вода

Приготвяне:

Взимаме трилитрови буркани, измиваме ги старателно и ги стерилизираме заедно с капаците.

Почистваме царевичните кочани от листа и влакна, след което ги изплакваме добре.

Отрежете опашките.

Поставете кочаните в буркани вертикално, за да поберат повече.

Във всеки буркан добавете сол и захар.

царевици в буркани

Снимка: Pinterest

Напълнете с вряла вода и покрийте бурканите с капаци.

Поставете кърпа в тавата, наредете бурканите и ги залейте с гореща вода.

вода в бурканите

Снимка: Pinterest

Стерилизираме бурканите от момента на завиране на водата за 30 минути.

Завиваме или навиваме бурканите с капаци, оставяме ги да изстинат и след това ги поставяме в мазето за съхранение. Така че консервираната царевица може да се съхранява перфектно в продължение на две години. Страхотен е за салати, зеленчукови яхнии или просто като вкусна закуска.

царевица в буркани

Снимка: Pinterest

Царевицата може да се затвори и в по-малки бурканчета. В този случай разрязваме всеки кочан на две части за по-лесно поставяне в буркани.

царевица в буркани за зимата

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Цяла зима ядем царевица на корем – има вкус на прясна царевица. Ето как я правя в буркани:"

Какво мислите?