Горещи новини

Чудотворна икона цери зависимости

Chudotvorna ikona ceri zavisimosti

Хиляди миряни от цяла България се стичат към китното димитровградско село Добрич, за да се поклонят пред чудотворната икона на Св. Богородица „Неопиваща чаша“ и да се помолят за здраве, благополучие и избавяне от вредни пороци.

Това споделипреди време Димчо Иванов, който след съдбовни случки в живота започва работа в местната църква “Св. Иван Рилски“. Димчо става свидетел как свещеният образ започва да мироточи по време на тържествената литургия на Богоявление – свидетелство за нейната чудотворност.

„Мирото се стичаше от чашата, а не от очите на Божията майка, както се случва в храмовете в Украйна. Имаше много приятен аромат, като на парфюм. Това е добър знак. Звънят хора от Кърджали, Варна, Монтана, от цяла България. Групи идват всеки ден.

Кметът ни каза: „Повярвах, че има Бог, след тази случка“. Хората имат нужда от чудеса, за да усилят вярата си“, разказва Димчо.

Мъжът години наред пали кандилата и помага с дейностите в храма. А откакто починала съпругата на свещеника, се заел и с черковното пеене. Сега е свръзка и на множество хора, идващи към храма.

„Иконата цери зависимости – алкохолни, наркотични, хазартни, всякакви. Тя е купена от нашия свещеник преди 12-13 години от София. Но за първи път пуска миро. Случи се няколко дни след трагедия в нашето село. При катастрофа загинаха майка на 40 г. и дъщеря ѝ на 15. Много хора се молят за избавление от такива нещастия“, посочи още Димчо.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Чудотворна икона цери зависимости"

Какво мислите?