Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Ще има ли бум на престъпленията в България, провокирани от безработицата и отчайващата реалност
Ще има ли бум на престъпленията

Ще има ли бум на престъпленията в България, провокирани от безработицата и отчайващата реалност

Увеличаващата се с всеки ден безработица и отчаянието на хората създават реална опасност от неконтролируемо увеличение на битовата престъпност, смята Калина Милославова, председател на Адвокатска колегия във Варна, научи КОЧ.

„Обществото вече е уморено и обезверено от непрестанното коментиране на ситуацията около разпространението на COVID-19. Скоро ще вземе връх недоволството от ограничителните мерки, липсата на работа, задлъжнялостта и фалитите. Очакваме бум на престъпленията, провокирани от глад“, посочи Милославова пред „Труд“.

Според нея извънредното положение е довело до срив в икономическата, социалната, образователната, културна и всяка сфера на живота ни.

По думите й, ограниченията скоро ще доведат и до масово преустановяване на адвокатска дейност. За разлика от съдиите, прокурорите, разследващите и държавните служители на бюджетна издръжка, защитниците не получават сигурни възнаграждения.

Тя заяви, че адвокатите са зависими от клиентите си, които обаче са изпаднали са в неплатежоспособност или са останали безработни.

„Наред с това са налице редица задължения за плащане на наеми на кантори, осигуровки, данъци и др. Социалната изолация, неразглеждането на около 90% от делата в съдилищата, ограничаването на работата на частните съдебни изпълнители и нотариуси допълнително блокират адвокатската дейност“, допълни Калина Милославова.

plovdiv24

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*