Новините на фокус
Home » СВЯТ » Ще успее ли Джейдън Санчо да оправдае своя трансфер в Юнайтед?
Ще успее ли Джейдън Санчо да оправдае своя трансфер в Юнайтед?

Ще успее ли Джейдън Санчо да оправдае своя трансфер в Юнайтед?

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jadon Sancho (@sanchooo10)


През последните няколко години отбора на Манчестър Юнайтед определено претърпя редица промени в атакуващ план.

След, като легендата Уейн Руни водеше атаката на тима повече от десетилетие, стана време за нови попълнения и през последните няколко сезона на върха на нападението на червените заставаха най-различни футболисти, като Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку.

Съответно, към днешна дата отбора разполага с едно изключително подмладено ядро от нападатели, като най-възрастния футболист измежду нападателите на отбора е Антони Марсиал, като френския национал, който е част от тима от 2015-та насам е на 25-годишна възраст. Последното гръмко попълнение в предни позиции за Юнайтед се казва Джейдън Санчо, като английския национал премина в червената част на Манчестър от Борусия Дортмунд срещу сумата от 75 милиона пануда. Договора на Санчо пък е до 2026-та година с възможност за удължаване с един сезон.

Всичко това несъмнено поставя големи очаквания към 21-годишното крило, като в историята на футбола сме ставали свидетели на не малко провали в следствие на прекомерните очаквания. Но въпреки крехката си възраст, Санчо вече има доста сериозен опит, както в европейския футбол, така и с националната фланелка. Интересно е да се отбележи, че Джейдън бе част от младежката формация на Манчестър Сити от 2015-та до 2017-та година, като в крайна сметка той напусна отбора, след като не успя да получи уверение, че ще играе за първия тим на гражданите.

Затова младия английски национал взема нещата в свои ръце и си издейства трансфер в германския гранд Борусия Дортмунд, който според предварителните футболни залагания за шампион на Първа Бундеслига за сезон 2021/2022 е втори по коефициент (8.00) след хегемона Байерн Мюнхен (1.16). Именно в отбора от Дортмунд Санчо намира своята форма, като той е възнаграден с доверието на треньора и не след дълго вече е неизменна част от стартовата единейсеторка на жълто-черните. В първия си сезон с Борусия той записа 12 срещу и 1 гол в елита, докато през втория си сезон той записа цели 34 мача в шампионата, вкарвайки 12 гола.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Jadon Sancho (@sanchooo10)


Но всъщност третия сезон на Санчо на германска територия се оказа най-успешен за него в цялата му кариера, като той изигра цели 44 мача във всички турнири, записвайки цели 20 гола. Това са наистина отлични показатели за футболист, който играе по крилата въпреки, че Санчо може да играе на всяка позиция в атака.

Именно неговата гъвкавост ще е сред големите му предимства в битката за място в стартовата единайсеторка на тима, макар че наставника на тима Солскяер надали ще държи 75 милиона паунда на резервната скамейка.
И все пак, не трябва да забравяме, че отбора все още разполага с топ стрелец, макар и вече на възраст в лицето на Единсон Кавани, докато другия млад талант в атаката на тима Маркъс Рашфърд също притежава завидни качества. Затова не е странно, че самия Оле Гунас Соскяер заяви в интервю, че неговия Юнайтед разполага с изключително силна селекция, която определено може да спечели титлата във Висшата Лига.

В крайна сметка, би било много нелогично Джейдън Санчо да не успее да се наложи в отбора на Юнайтед, имайки предвид неговия изключителен талант. Още повече, неговата много сериозна трансферна сума надали ще позволи на Солскяер да го закотви на пейката, като по скоро някой измежду другите нападатели на тима ще бъде лишен от игрални минути.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*