Ябълковият оцет – чуден цяр срещу болки в ставите

Qbulkov ocet cqr sreshtu bolkite

Болките в ставите са много неприятни и силно пречат за справянето с работата в професионалните или домакинските задължения.

При някои хора такава болка се появява след дълъг работен ден и изчезва след добра почивка. Но този тип болка може да бъде и хронична, свързана със ставни заболявания като артрит.

Ако изпитвате болки в ставите, тогава много добре знаете, че конвенционалните лекарства осигуряват само малко облекчение. Най-добрият начин за намаляване на болката и симптомите на артрит е да внесете промени в начина си на живот, наблягайки също и на диетата.

Д-р Габриел Нил обяснява следното: Болките в ставите представляват много сериозен проблем особено при хора, при които такова състояние е хронично и изпитват симптоми на артрит. Това вече е много по-сложно и болезнено. Артритът е възпаление на ставите, което се простира в различни области на тялото – от врата до краката.

Страдащите от артрит знаят, че конвенционалната медицина рядко успява да намали болките им, затова често се обръщат към алтернативни методи. На първо място, трябва да помислите за промяна на начина на живот и преразглеждане на хранителното меню.

Има и някои ефективни начини за лечение на болки в ставите със средствата на народната медицина. Едно от тях е ябълковият оцет.

Първо, за начало можете да си направите компреси на ставите с ябълков оцет. Този прост метод е извънредно ефективен за спадане на болката. За целта разреждате 1 част ябълков оцет в 6 части топла вода и накисвате краката или ръцете си в този разтвор. Ако чувствате болки във врата или друга част от тялото си, може да накиснете кърпа в разтвора и да я сложите върху проблемните зони.

Може също да комбинирате ябълков оцет със зехтин или кокосово масло. Тази смес се приготвя в съотношение 2 части оцет към 1 част масло и се нанася върху болезнените стави. След това оставете да подейства известно време, за да облекчите болката.

В допълнение оцетът може да се прилага и като метод за предотвратяване на артрит. Всичко, което трябва да направите, е да смесите 250 мл вода или плодов сок с 3 с. л. оцет. Тази комбинация може да се прилага също директно върху болезнени, възпалени стави за облекчаване на дискомфорта и силната болка.

Освен фантастичните ефекти при болезнени стави ябълковият оцет осигурява и много други ползи. Той е силен антиокислител, който активизира процесите на детоксикация в организма.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Ябълковият оцет – чуден цяр срещу болки в ставите"

Какво мислите?