100 пъти по-добро от Тирамису! Бабината непечена торта с ванилов крем – бързо, евтино и божествено вкусно!

Бабината непечена торта с ванилов крем

Когато душицата копнее за нещо сладичко, повечето предпочитат въздушни десерти, като например „Тирамису“. 

За приготвянето му, обаче, не всяка домакиня има време и нужните продукти. Но не тъгувайте, приготвили сме ви страхотна рецепта за един прекрасен десерт, който се приготвя до 100 пъти по-бързо от италианското лакомство. А вкусът е просто… ммм.

бабината непечена торта

Бабината непечена торта с ванилов крем  – пести ви време и пари. По никакъв начин не отстъпва на традиционните деликатеси от пекарната!

Продукти:

340 мл прясно мляко
250 мл сметана
3 с.л.
захар
2 с.л. царевично нишесте
1 жълтък
2 гр. ванилия
500 гр. бисквити
220 гр. пудра захар
50 гр. масло
3 с.л. какао
щипка сол

Приготвяне:

Пригответе крема. Смесете 125 мл. прясно мляко и 125 мл. сметана с нишестето, захарта, жълтъка и ванилията. Изсипете останалото мляко и сметана в тенджера и оставете сместа да заври. Изсипете нишестената смес във врящото мляко на тънка струя, като разбърквате непрекъснато. Получената смес върнете на огъня и оставете да заври. Когато сместа започне да се сгъстява, дръпнете крема от котлона и охладете.

бабината непечена торта

На дъното на формата поставете на ред бисквити.

бабината непечена торта

Върху тях – слой от крема.
Редувайте така пласт бисквити и пласт крем. По желание, може да поставите между слоевете нарязани плодове, като например банани.

бабината непечена торта

Глазурата може да купите, но може да я направите и сами. Смесете 6 супени лъжици прясно мляко, пудрата захар, какаото, маслото и щипка сол. Разбийте с миксер.

бабината непечена торта

Изсипете глазура върху тората и я забравете в хладилника за няколко часа.

бабината непечена торта

Направо божествено!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "100 пъти по-добро от Тирамису! Бабината непечена торта с ванилов крем – бързо, евтино и божествено вкусно!"

Какво мислите?