img
Home / ЗДРАВЕ / 6 вида телесни мазнини и как да се отървете от тях

6 вида телесни мазнини и как да се отървете от тях

/
/
/
908 Views

Затлъстяването е медицинско състояние, при което излишната телесна мазнина се е натрупва, това може да има неблагоприятен ефект върху здравето.

Това условие е основен проблем, който може да бъде резултат от различни фактори, поради което лечението може да бъде различно. За да се отървете от натрупаните мазнини в определена област на тялото, трябва да знаете причината за това натрупване.

От КОЧ Ви споделяме подробностите, които да ви помогнат да се отървете от натрупаните мазнини:

1. Горно телесно затлъстяване

Хората, които ядат много и са физически неактивни, имат наднормено тегло на тялото. Ако сте в тази група, тогава определено трябва да отрежете сладките от менюто си и да се упражнявате поне един час дневно.

2. Стомашно-центрирано затлъстяване

Ако сте натрупали мазнини в областта на стомаха, това вероятно се дължи на депресия, стрес и тревожност. Трябва да опитате някои техники за релаксация и да се упражнявате ежедневно.

3. По-ниско телесно затлъстяване

Ако сте в тази група хора, тогава определено трябва да опитате тренировки съчетани с кардио упражнения, поне три пъти седмично.

4. Подуване на стомаха със затлъстяване

Мастните натрупвания в областта на стомаха се дължат на прекомерна консумация на алкохол и / или затруднения в дишането. Ако имате подуване на стомашно затлъстяване, трябва да ограничите приема на алкохол и да опитате някои дихателни упражнения, както и цяла тренировка.

5. Затлъстяване на краката

Това затлъстяване най-често се случва при бременни жени, тъй като краката им са подути. Трябва да опитате водна аеробика, за да намалите натиска върху ставите на краката. Трябва да прекарате известно време и да седите с краката, повдигнати през деня.

6. Голям, изпъкнал стомах с горна част на гърба

Физическото бездействие е основната причина за този вид затлъстяване. Трябва да упражнявате и регулирате нивата на кръвната Ви захар. Не забравяйте, че трябва също така да намалите количеството на храната.

Ако тренировката и диетичният план не дават никакви ефекти, трябва да се консултирате с Вашия лекар, тъй като наднорменото телесно тегло може да се дължи на генетиката или хормоналния дисбаланс.

Твоята оценка
Общо гласували
Твоят коментар

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook