Сега от КО4 ще ви предложим една рецепта, с която ще ви изненадаме със сигурност, едва ли сте чували за такава торта, а тя е изумително вкусна и не е чак толкова трудна за приготвянето, а продуктите ги има навсякъде.
Наистина обичам много сладкишите, а също така обичам да готвя, така че в кулинарния ми арсенал има огромен брой рецепти за всички видове торти, пайове, кифли и сладкиши. Но какво да правите, ако децата ви обичат халва ? Само един изход има – да из изпечете торта с халва- определено ще ги зарадвате!
Дълго време търсех рецепта за този вид торта и я намерих в интернет в един полски сайт. Тортата се нарича „Халва“ и е невероятно вкусна! Шоколадова заливка, сусамена целувка и вкусен халва крем няма да оставят никого безразлични.
Халва торта
Днес изданието ни ще ви каже как да печете необичайна и много вкусна халва торта. Подготвяйки я веднъж във вашият дом ще искат торта „Халва“ за всеки празник!
СЪСТАВКИ ЗА Блатовете ОТ КАКАО
120 гр. брашно
5 яйца
150 гр. захар
2 супени лъжици какао
СЪСТАВКИ ЗА СУСАМ блатовете
4 белтъка
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
5 супени лъжици бакпулвер
150 гр. сусам
СЪСТАВКИ ЗА СМЕТАНА
4 жълтъка
5 супени лъжици захар
0,5 л. мляко
3 супени лъжици брашно
2 супени лъжици царевично нишесте
200 гр. масло
200 гр. халва по ваш избор
ПОДГОТОВКА
За приготвяне на блатовете в удобен контейнер, смесете брашното и какаото. Белтъците са отделят от жълтъците и разбиват до пяна с миксер. След това добавете жълтъците един по един, без да спирате бъркането. Най-накрая добавете захарта и отново продължете с разбиването с миксер
Комбинирайте масата на разбийте яйца със смес от брашно и какао. Разбъркайте добре тестото, за да се слеят съставките.
Във формата за печене (с диаметър от 23 см.) сложете пергаментна хартия. Излейте тестото във формата, сложете го във фурната на 180 градуса за 45 минути. Проверявайте го с клечка за зъби
За да направите сусамовата част от тортата, разбъркайте с миксер белтъците, постепенно добавете захарта. Когато пяната се сгъсти, добавете останалите съставки.
Изсипете тестото в тавата за печене, като предварително сложите пергамент. Печете тази торта при температура от 180 градуса за около половин час.
За да направите кремът, налейте половината мляко в тенджера, добавете захарта и разбъркайте добре, сложете на огъня и изчакайте да заври.
Разбийте жълтъците, добавяйки другата половина мляко. Изсипете брашното, разбъркайте, за да избегнете бучки, след това бавно излейте в кипящото мляко. То трябва да стане плътен пудинг. Когато пудингът е готов, оставете го да изстине напълно.
Разбийте маслото, а след това добавете нарязана халва в лъжица, през цялото време. След това добавете студения крем, който сте приготвили. Ако трябва добавете захар, зависи от сладостта на халвата.
За да направите торта, нарежете всеки блат на две части. Първият блат-шоколадовия, след това сметана, след това – сусам тортата и сметана, а след това отново сусам торта със сметана. Завършете сглобяването на тортата с шоколадовия блат. Горната част на тортата и страните също се намазват с халва.
Ако желаете, тортата може да бъде украсена с настърган шоколад. Готовата торта се поставя в хладилника в продължение на поне 2 часа, така че да стане достатъчно сочна
Това е, тортата е готова. Приятен апетит!
РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ
Халвата е едно от най-любимите лакомства на много хора. За да се насладите на вкуса на това ориенталско сладко, не е нужно да отидете в Иран, където е било приготвено за първи път.
Сега, във всеки магазин можете да си купите халва, и има различни видове: класически слънчоглед, с ядки, стафиди и дори шоколад. Но има по-добър вариант: да го приготвите сами. Предлагам ви да научите проста рецепта за домашно приготвена халва!
Тази вкусна торта просто ще ви стане любима! Споделете тази прекрасна рецепта с приятелите си в социалните мрежи, те със сигурност ще ви бъдат благодарни за това.
Източник: За жената
Be the first to comment on "Торта с халва крем-изкушение от ново поколение. Вадим тежката артилерия тук"