Рецепта за БЪРЗА ВЕЧЕРЯ, която не ми е изневерявала 20 години!

Рецепта за БЪРЗА ВЕЧЕРЯ която не ми е изневерявала 20 години!

Това е най-бързата и вкусна вечеря на всички времена, радвам любимите си хора с нея отново и отново, а понякога я приготвям и за гости. Най-често слагам за „пълнеж“ кренвирши или наденички, но вие можете да сложите каквото деликатесно месо имате в хладилника, дори и с варени яйца е много вкусно и декоративно.

Наистина си струва да опитате, ще получите перфектния обяд или вечеря, с бързо и лесно приготвяне. Тези, които са я опитали, имаха само една забележка „защо кри рецептата 20 години“?

Пригответе изброените по-горе продукти и да започваме:

ПРИГОТВЯНЕ:

В дълбока купа се слагат 250 мл мляко и се добавят две цели яйца, една чаена лъжичка сол, 50 г разтопено и охладено масло (в микровълнова или на много слаб котлон), след което всичко се разбива добре с бъркалка.

мляко с яйца

Добавете сухите съставки към сместа от течни през цедка: 500 г брашно и едно пакетче бакпулвер (10-12 г). Разбийте добре с бъркалка до получаване на хомогенна течна смес с гъста консистенция, без бучки.

разбити яйца

яйца с брашно

тесто за кекс

Продълговата форма, която обикновено използвате за козунак или хляб с размери 32х12 см, намажете с маргарин и застелете с хартия за печене, след което изсипете готовата смес в нея. Формата трябва да е дълбока, защото при печене сместа нараства, а обемът се увеличава почти двойно.

тесто във форма

форма с тесто

Заравнете повърхността, след което покрийте с едно разбито яйце. Разпределете яйцето равномерно върху цялото тесто, като се стараете да попадне под всички ъгли. Отгоре се нареждат листа топено сирене, които да покрият цялата повърхност.

тесто с разбито яйце

След това подредете месото или нещо друго по ваш вкус и накрая покрийте всичко с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за половин час.

обяд с кренвирши

кренвирши с моцарела

Сервирайте ястието горещо, но е много вкусно и студено.

бърз обяд с кренвирши

бърза вечеря с кренвирши

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Рецепта за БЪРЗА ВЕЧЕРЯ, която не ми е изневерявала 20 години!"

Какво мислите?