С тази бохемска пица ще забравите за месенето на тесто и чакането му да втаса, когато правите пица. Защо ли? Защото в нея няма тесто!
Вместо основа ще използваме онзи хляб, който ви е останал от няколко дни и вече се втвърдява в кутията, чакайки да го изхвърлите.
Чудесен начин да „рециклирате“ продукта, вместо да го изхвърляте, а и всичко ще стане лесно и бързо – за има-няма 15 минути ще сте готови с вечерята (или обяда)! Нарекохме я „бохемска пица“, а продуктите със сигурност ще намерите още сега в собствената си кухня:
Пица от стар хляб за 15 минути
Продукти:
Хляб – 2 бр.
200 гр. наденица или колбас по избор
100 гр. кашкавал (моцарела или друг тип сирене, което се топи добре)
1 бр. домат
2 с.л. майонеза
2 с.л. кетчуп
Приготвяне:
Стъпка 1:
Първото нещо, което трябва да сторите е да включите фурната на 180 градуса и да я оставите да загрее. Това ще ускори процеса за готвене.
Стъпка 2:
Нарежете на филии хляба ги наредете на дъното в предварително намазана с олио тава. Добре е да отстраните коричките.
Стъпка 3:
Смесете майонезата и кетчупа и намажете хляба, а след това отгоре настържете кашкавал.
Стъпка 4:
Сложете нарязаната наденица отгоре.
Стъпка 5:
Нарежете доматите и ги наредете най-отгоре.
Стъпка 6:
Може отново да поръсите с настърган кашкавал.
*Може да използвате всякакви гарнитури за пицата, вместо наденица – пилешко, шунка, гъбки и т.н.
Стъпка 7:
Сложете във фурната за 5-7 минути.
Нарязвате и сервирате – това е истинско изкушение за сетивата.
Be the first to comment on "Бохемска пица за 15 минути БЕЗ тесто – всеки има продуктите, а резултатът се изяжда за отрицателно време!"