Горещи новини

„Пътешественик във времето“ бие тревога: Изкуственият интелект ще завладее света

„Пътешественик във времето“ бие тревога: Изкуственият интелект ще завладее света

Потребител на TikTok, който нарича себе си пътешественик във времето от 2671 година, посочи датата, на която чатботът на популярно приложение ще превземе света. На поредните му разкрития внимание обърна Daily Star.

Тиктокърът, известен като Ино Аларик, обяви в поредното си видео, че ботът My AI на Snapchat, в скоро време ще придобие самоосъзнание.

По думите на пътешественика, първо изкуственият интелект ще започне да публикува като сторита „обекти, наподобяващи стени или тавани“, след това ще качи кода си и ще покаже как го променя, а след това ще започне да публикува кореспонденцията си с потребителите.

„Това ще доведе до опит на Snapchat да го изключи, но контролът му вече е твърде далеч“, прогнозира Аларик.

В четвъртък, 9 ноември, според пътешественика, My AI ще получи пълен контрол и над Snapchat, и над Meta.

Гостът от бъдещето казва още, че след това My AI „ще се опита да превземе света и вече на нищо не трябва да се вярва – нито на телефони, нито на лаптопи, нито дори на хора“.

Всичко това, по думите му, ще доведе до това, че „хората ще загубят контрол над себе си“.

Последователите на Аларик реагираха скептично на изявленията му, но Daily Star обърна внимание на факта, че чатботът Snapchat, който може да имитира жив събеседник, наистина плаши някои потребители. Твърди се, че след стартирането на My AI броят на заявките за търсене на информация за деинсталиране на Snapchat е нараснал рязко.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "„Пътешественик във времето“ бие тревога: Изкуственият интелект ще завладее света"

Какво мислите?