Приготвяне: 30 мин; Готвене: 60 мин; Общо: 90 мин; Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими Съставки
ЗА ОСНОВАТА
Бисквити – 240 г чаени (какао)
Масло – 100 г меко
Лешници – 50 г печени
ЗА КРЕМА
Заквасена Сметана – 600 г
Крема Сирене – 300 г
Пудра Захар – 4 с.л.
ЗА ПОКРИВАНЕ
Сладко – 240 г боровинки с цели плодчета
Начин на приготвяне
Сложете бисквитите в блендер с маслото и смелете на ситно. Ако нямате блендер поставете бисквитите в купа и натрошете на ситно, разтопете маслото и го добавете, разбъркайте до получаване на бисквитено тесто.
Натрошете лешниците, така че да има по-дребни и по-едри парченца.
Поставете ги при бисквитите и хубаво разбъркайте. Готовата смес използвайте като основа за чийзкейка. Ако ползвате форма разпределете сместа на дъното, може като мен да използвате за по-лесно чашки или малки бурканчета и в тях поставете от сместа, с лъжица хубаво я притиснете към дъното. Поставете в хладилника да стегне за 20 минути.
През това време направете крема като в купа разбиете крема сиренето с пудрата захар до еднородна смес. Добавете заквасената сметана и разбъркайте с дървена лъжица до получаване на гладка млечна смес.
Разпределете крема върху бисквитената основа , във формата или в чашки и сложете отново в хладилника за няколко часа.
Накрая покрийте чийзкейка със сладко от боровинки, по желание може да ползвате и друг вид сладко или шоколад. Консумирайте добре охладен.
Be the first to comment on "Работя много и нямам време да готвя, а много обичам десерти, затова ще ви споделя моят любим чийзкейк, който става за минутки"