Горещи новини

Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз десерт с вкус на чийзейк – свежа наслада за горещите дни!

Litur mlqko i shepa qgodi

Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз и много вкусен десерт, който е толкова кремообразен и освежаващ, че веднага го хапваме с лъжица…

Вкусен непечен сладкиш с ягоди и нежен крем, който се топи в устата. Много лесно, бързо и неустоимо вкусно.

Ако ви харесва идеята за плодова торта, приготвена за много кратко време, без печене и с вкус на чийзкейк, значи сте на правилното място.

Тази рецепта си струва да си я запишете, защото не само ще получите много вкусна торта, но и винаги ще ви отсрамва пред неочаквани гости. Приготвя се много бързо, а на вкус и вид е като излязла от сладкарница. Ето какво ви трябва:

Ягодова торта с вкус на чийзкейк

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

  • 250 г бисквити (смлени маслени или дайджестив)
  • 100 г масло
  • 1 л прясно мляко
  • 2 пакетчета пудинг с вкус на ванилия (80 г)
  • 6 супени лъжици захар (или на вкус)
  • 300 г ягоди (може и други горски плодове)
  • 500 мл вода
  • 1 пудинг с вкус на ягода (40 г)
  • 4 супени лъжици захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ (за форма 15х20 см):

Разтопете 100 г безсолно масло в микровълнова или на много слаб огън. Изсипете директно смлените маслени бисквити във формата, в която ще правите тортата – 250 гр. (или бисквити по избор) и добавете разтопеното масло.

бисквити с масло

Разбъркайте, докато съставките се комбинират и получите консистенцията на мокър пясък. След като бисквитите се смесят добре с маслото, сместа се разпределя равномерно на дъното с помощта на шпатула или лъжица и леко се притиска отгоре, за да се сплеска и притисне. Това е основата на тортата.

бисквитена основа

Налейте 1 литър мляко в тенджера, добавете две пакетчета пудинг с вкус на ванилия (76 г – 80 г) и 6 супени лъжици захар или на вкус. Разбийте добре с телена бъркалка до гладкост на съставките, без бучки.

ванилов пудинг

След това сложете съда на огъня и при непрекъснато бъркане го загрявайте на умерена температура до сгъстяване. Изсипете пудинга веднага, докато е още топъл (направо от котлона) върху основата. Разстелете и изравнете.

пудинг върху бисквити

Предварително измитите и отцедени ягоди се нарязват на ситно. Може да използвате и малини в комбинация с малинов пудинг, или банани в комбинация с карамелен или шоколадов пудинг…изборът е ваш.

нарязани ягоди

Сложете 500 мл вода в тенджера и добавете едно пакетче пудинг с вкус на ягода и 4 супени лъжици захар (тук захарта се слага според вкуса, така че ако използвате по-кисели плодове, сложете повече, а ако използвате по-сладки плодове, сложете по-малко).

пудинг във вода

Разбъркайте добре, докато прахът се разтвори и няма бучки, след което отново поставете на огъня и варете при непрекъснато бъркане, докато сместа се сгъсти. Изсипете тази смес върху ваниловия пудинг, а отгоре наредете ягодите.

крем малеби

торта чийз с ягодиторта чийз с ягоди

Оставете да изстине преди сервиране.

ягодова торта с вкус на чийзкейк

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Ако имате литър мляко и шепа ягоди, направете бърз десерт с вкус на чийзейк – свежа наслада за горещите дни!"

Какво мислите?