Горещи новини

Приятел от Италия ми даде рецептата – нашенските гювечета ряпа да ядат пред тази вкусотия!

Nashenskite guvecheta rqpa da qdat

Един приятел от Италия ми даде рецептата за тази невероятно вкусна вечеря. Не мисля, че съм опитвала нещо по-вкусно, дори любимите у дома гювечета вече „не важат“ пред тази Италианска макаронена запеканка.

Естествено, в основата й е паста, все пак рецептата е италианска 🙂 Запишете си необходимите продукти и когато я приготвите, непременно споделете дали ви е харесала:

Италианска макаронена запеканка

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 250 г паста (макарони)
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 голяма червена чушка
  • 600 г кайма
  • 2 големи домата
  • 1 стрък праз лук
  • 40 г масло
  • 20 г брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 100 г кашкавал или сирене моцарела
  • смлян черен и червен пипер на вкус

ПРОЦЕДУРА:

1. Сварете макароните във вряща вода според указанията на опаковката.

2. Лукът и чесънът се запържват в малко олио, добавя се нарязаната на ситно чушка и се задушават до омекване. Добавете каймата и подправете на вкус.

кайма със зеленчуци

3. Когато месото промени цвета си и течността се изпари, добавете ситно нарязаните домати и продължете да задушавате на слаб огън под капак.

4. Запържете ситно нарязания праз в разтопеното масло, след това добавете брашното и разбъркайте, докато се смеси, 1-2 минути.

праз в мляко

5. Добавете млякото и бъркайте непрекъснато, докато заври и се сгъсти. След това го пасирайте с ръчен пасатор. Прецедените макарони се заливат със соса и се разбъркват.

макарони в сос

6. Разпределете един пласт от сместа в намазнена огнеупорна форма. Върху макароните се разпределя слой кайма, след това отново макарони.

7. Отгоре се изсипва настърган кашкавал и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

запеканка по италиански

макаронена запеканка

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Приятел от Италия ми даде рецептата – нашенските гювечета ряпа да ядат пред тази вкусотия!"

Какво мислите?