Горещи новини

Пенка, майката на Стоичков: Наесен пак ще има избори

Maikata na Stoichkov: Sled 4 meseca shte ima otnovo izbori

Грешката е моя, че забравих да си извадя удостоверение за гласуване в Ясно поле

Майката на Христо Стоичков не успя да гласува на изминалите избори за български и за европейски парламент. Тя не бе допусната, защото не фигурираше в списъците в село Ясно поле, където живее. Пред „България Днес“ леля Пенка обясни, че вината е изцяло нейна и няма никакъв скандал. По адресна регистрация тя се води в град Пловдив и трябвало да си извади удостоверение, но е забравила.

Леля Пенка не съжалява, че не е успяла да гласува
Леля Пенка не съжалява, че не е успяла да гласува

„Не си извадих бележка, за да мога да гласувам тук, в Ясно поле. Тази година много задължения имах и направо бях изключила. Няма друга причина, поради която да не са ме допуснали да гласувам. Нямаше никакъв проблем, хората си ме обичат и уважават тук, в селото. Грешката си е изцяло моя. Не успях да отида до Пловдив да гласувам, защото нямаме автобус в неделя, а аз не съм шофьорка.

През уикендите хората си имат планове и не исках да ангажирам никой да ме кара. С един глас повече или по-малко, все тая“, обяснява Стоичкова. Майката на легендарния футболист е убедена, че кабинет няма да може да се състави с резултатите след вота.

„След 4 месеца пак ще имаме избори. Баба Ванга ми е предсказвала много отдавна какво ще се случва. Навремето ми каза много истини, които ми се сбъдват“, допълва 76-годишната жена. Тя не се вълнува чак толкова много от политиката, а повече от Евро 2024.

„Очаквам с нетърпение европейското първенство по футбол, гледам си всички мачове. Имаме детски отбор и в селото. През новия сезон дано да успеем да направим и мъжки състав, че миналата година нещо се разтури отборът. С това се разтоварвам аз, това са емоциите. Ицо обикаля по света постоянно, затова и рядко се виждаме, но се чуваме по телефона“, довери още Пенка Стоичкова.

Христо Стоичков гласува в Маями
Христо Стоичков гласува в Маями

Камата от своя страна гласува в САЩ. Синът на леля Пенка даде своя вот на машина в Маями, където живее. Тази седмица той ще се прибере в България. Ицо заедно с друг герой от САЩ ’94 – Красимир Балъков, ще вземат участие в престижен голф турнир. Надпреварата за първи път ще се проведе в „Пирин Голф & Кънтри Клуб“ от 14 до 16 юни и ще събере топголфъри от цяла Европа на възраст над 50 години.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Пенка, майката на Стоичков: Наесен пак ще има избори"

Какво мислите?