3 грешки при зареждане на телефона. Не правете това, за да не се налага да купувате нов телефон.

Greshki pri zarejdaneto na telefona

Неправилното използване на зарядно устройство за телефона може да доведе до бързо разреждане на батерията.

Всеки човек има свой собствен подход към зареждането на притурка: някои го зареждат постоянно, докато други го зареждат само когато нивото на заряд е почти нула.

Много е важно да знаете как да зареждате телефона си правилно, така че батерията да издържи по-дълго.

Много хора чакат телефонът им да се зареди на 100%. Експертите обаче препоръчват да поддържате заряда между 40 и 80 процента. В този диапазон натоварването на батерията е минимално, което значително увеличава нейния експлоатационен живот. Ако телефонът е зареден до максимум, батерията ще бъде в състояние на постоянно напрежение, което се отразява негативно на нейната дълготрайност.

Грешки, които могат да доведат до повреда на батерията:

1. Не зареждайте телефона си в горещи помещения и не го излагайте на пряка слънчева светлина. За зареждане изберете хладно място без пряка слънчева светлина.

2. Избягвайте да използвате телефона си по време на зареждане. По това време притурката не само не се зарежда, но и започва да прегрява. Ако телефонът ви прегрее, той може да започне да работи по-лошо или да се изключи напълно.

3. Използвайте само оригинално зарядно устройство. Китайските копия могат да повредят батерията ви. Неоригиналните зарядни устройства могат да причинят окисляване и повреда на микросхемите в телефона. Ето защо е много важно да зареждате телефона си само със собствено зарядно устройство.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "3 грешки при зареждане на телефона. Не правете това, за да не се налага да купувате нов телефон."

Какво мислите?