Горещи новини

Любимите Царски банички на моите деца – не са просто със сирене, а с нещо много по-вкусно!

Carski banichki ne sa sus sirene s neshto po vkusno

Моите деца обожават тези Царски банички! Защо царски ли? Защото вместо със сирене ги пълня с нещо много по-вкусно (е, и по-скъпичко).

Рецептата е бърза и лесна, а вместо да ги пека в тези жеги, ги приготвям лесно на обикновен тиган.

Стават супер вкусни и сочни, опитайте! Ето необходимите продукти:Царски банички

Продукти:

  • 3 пилешки филенца
  • 6 тънки лентички кашкавал (или топено сирене)
  • 300 г кори за баница
  • 20 г масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

1. Овкусете месото от двете страни. Разтопете маслото в широк тиган и запържете месото от двете страни за 2 минути.

пиле в тиган

Снимка: YouTube

2. Отворете една кора и я сгънете на две. В единия край се слага парче сирене/кашкавал, след което се покрива с друга кора, също прегъната. Поставя се парче месо, а отгоре се слага третата нагъната кора.

царски банички плънка

Снимка: YouTube

3. Върху третата кора отново поставете парче сирене. Подгънете краищата приблизително на 1,5 см, за да не изтече сиренето, след което сгънете кората докрай.

оформяне баничка

Снимка: YouTube

4. Разтопете малко масло със зехтин, след което сгънатите „пакетчета“ се пускат в тигана с „шева“ надолу и се покриват с капак. Запържете ги по 3 минути от всяка страна.

банички в тиган

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

царски банички

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Любимите Царски банички на моите деца – не са просто със сирене, а с нещо много по-вкусно!"

Какво мислите?