Диамантена история за вяра, любов и приятелство – какво малко нещо даваше голяма сила на Боряна Калейн в Париж (Видео)

Диамантена история за вяра любов и приятелство - какво малко нещо даваше голяма сила на Боряна Калейн в Париж (Видео)

Тя носи гордо олимпийския си медал. Но стиска в ръка нещо друго, не го изпуска – така, както не позволи нито на обръча, нито на топката, нито на бухалките, нито на лентата да й се изплъзнат. Но това специално малко нещо е символът на голямата вяра, любов, приятелство и подкрепа. Талисманът, който й вдъхваше допълнителни сили.

„Това е талисман от Олимпийските игри в Токио. Връчиха го на нашия златен ансамбъл, олимпийските шампионки. По-точно този е на Мадлен Радуканова, най-добрата ми приятелка. На летището, когато тръгвахме за олимпийските игри в Париж, тя ми го даде. Каза, че ми го дава да ми носи късмет.

През цялото време беше до мен, даже помолиха треньора ми по време на финала да го носи цял ден. Мисля, че наистина ми помогна. Мади, благодаря ти! Благодаря и на цялото ти семейство, че бяхте до мен в най-трудния ми период“, споделя Боряна Калейн в интервю за „24 часа“.

И докато в очите й напираха сълзи, разказа как и магията на диамантените момичета – първите ни олимпийски шампионки в художествената гимнастика, и магията на приятелството да помогнат за спечелването на олимпийския медал, за който мечтае от 6-годишна.

„С любов всичко е възможно“, обобщи емоционалната Боряна, станала олимпийска вицешампионка индивидуално, нещо, което България беше постигала само веднъж. Преди 36 години.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Диамантена история за вяра, любов и приятелство – какво малко нещо даваше голяма сила на Боряна Калейн в Париж (Видео)"

Какво мислите?