Дърпани патладжани – няма душица, която да устои на тази вкусотия! Лапаме като невидели:

Дърпани патладжани - няма душица която да устои на тази вкусотия! Лапаме като невидели:

Още една страхотна рецепта за патладжани, която трябва да опитате това лято!

Студеното предястие  Дърпани патладжани  няма да остави никого безразличен: неговият ярък вкус, богат аромат, апетитен външен вид – няма как да не украси всяка трапеза, било то ежедневна или празнична. Ето необходимите продукти:

Дърпани патладжани

Необходими съставки:

  • патладжани – 2 бр. (600-700 гр.);
  • лук – 1-2 бр. (250 g);
  • червена чушка  – 1 бр.;
  • чесън – 3-4 скилидки;
  • домати – 400 г;
  • кориандър;
  • сол, смлян черен пипер – на вкус.

Приготвяне:

Нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и оставете за 15-20 минути. Запържете готовите патладжани в сгорещено растително масло от двете страни.

пържени патладжани

Снимка: youtube

Отделно запържете лука и чушката. Към готовите зеленчуци добавете нарязаните домати (можете да използвате домати в собствен сок). Поставете патладжаните в тиган и ги „накъсайте“ с две вилици.

накъсани патладжани

Снимка: youtube

Смесете съставките, покрийте тигана с капак и оставете да къкри на слаб огън за 5 минути. Добавете чесъна и билките и оставете да къкри още няколко минути.

дърпани патладжани предястие

Снимка: youtube

Изчакайте закуската да изстине напълно и я поставете в хладилника за няколко часа, след което сервирайте.

накъсани патладжани

Снимка: youtube

Дърпаните патладжани могат да се сервират като предястие към месни ястия или да се използват като самостоятелно ястие под формата на много вкусна разядка върху филийка хляб.

Да ви е сладко!

дърпани патладжани предястие

Снимка: youtube

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Дърпани патладжани – няма душица, която да устои на тази вкусотия! Лапаме като невидели:"

Какво мислите?