Горещи новини

Тя се омъжи на 18, има седем деца, седем докторски степени и е една от най-влиятелните жени в света

Tq se omyji na 18 ima sedem deca

Моза Бин Насер има седем докторски степени, пет сина и две дъщери, обожава висшата мода, живее охолно и се занимава активно с хуманитарна дейност.

Тя е третата съпруга на емира на Катар , която се отклонява от правилата на тази традиционна близкоизточна страна и се слави като любимка на съпруга си, така че не е изненадващо, че се появява на публични места с непокрито лице.

Моза Бин Насер

Снимка: Pinterest

Моза се омъжва за емира на Катар през 1977 г., когато е на 18 години и все още е студентка, докато по-късно през 1986 г.

завършва Катарския университет със степен по социология и също така завършва магистърска степен по публична политика в исляма. Интересно е да се спомене, че няколко западни университета, като известния университет Карнеги Мелън, са й присъдили почетни докторски степени.

Моза Насер

Снимка: Pinterest

Моза прилага знанията си на практика много добре, тя е активна в много организации, като Арабската демократична организация, Организацията за образование, наука и развитие на общността, както и различни програми за подпомагане на деца, а също така Моза е голям хуманитарист.

Тя е една от най-добре облечените жени в света

Моза винаги казва за себе си, че преди всичко е горда майка на петима сина и две дъщери, но светът я познава с луксозните й дрехи, изтънчения и уникален стил. Списание Vogue включи Моза сред петте най-добре облечени жени в света, а знаменитостта Джулиен Макдоналд нарече Моза „новата Джаки Кенеди“.

Моза Бин Насер стил

Снимка: Pinterest

Моза обожава дрехите на Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Valentino, а тази елегантна жена се грижи и за бижутата, които носи, затова носи ексклузивно Cartier, Harry Winston, Buccellati, David Web, Diamond Diadem. Що се отнася до обувките, любимият дизайнер на Моза е Кристиан Лубутен, но тя редовно носи обувки от местни дизайнери, за да ги поддържа.

Филантропия

Моза е особено ангажирана с Катарската фондация повече от 20 години и нейната мисия е да подобри образователната система в Катар и тя се застъпва за науката, както и за подобряването на живота в обществото. Чрез тази платформа Моза доведе множество чуждестранни университети в страната си и по този начин засили връзката между страната си и останалия свят.

Моза Бин Насер дъщеря

Снимка: Pinterest

Създава и „Силатех“, проект, която помага на млади хора да стартират собствен бизнес в страната и чужбина. Тя също така се е посветила на решаването на проблемите с домашното насилие, така че непрекъснато работи за повишаване на информираността за този проблем в целия регион.

Луксозен живот

През 2014 г. Моза купи три къщи за 191 милиона паунда и тъй като те са разположени една до друга, тя ги обедини в един огромен дворец и внесе в тях лукс, характерен само за кралските семейства.

Моза Бин Насер с принц Чарлз

Снимка: Pinterest

Тя притежава няколко луксозни автомобила, освен това е собственик на престижна френска компания, която се занимава с обработка на кожа, така че не е изненадващо, че „Форбс“ включи Моза като една от най-влиятелните жени в света.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Тя се омъжи на 18, има седем деца, седем докторски степени и е една от най-влиятелните жени в света"

Какво мислите?