10-годишно момче живее само и отказва осиновяване

10 godishno momche jivee samo i otkazva osinovqvane

Трогателна история за виетнамско момче, което отказва да бъде осиновено, след като губи цялото си семейство, живее самотно и работи на полето по цял ден.

Повечето 10-годишни деца малко мислят за живота на възрастните, но съдбата на този малък виетнамец се оказа съвсем различна.

В много ранна възраст Данг Ван Хуен губи майка си и е оставен на грижите на баба си, защото баща му напуска родното си село и отива в града, за да работи. Преди време баба намери сродната си душа и напусна дома, като отказа да вземе внука си със себе си. Момчето останало само и живеело с парите, които баща му редовно изпращал, но нов трагичен обрат на съдбата отново застига детето. Бащата на Данг почива при злополука и всички съществуващи роднини отказаха да приемат сираче.

Данг обаче остава хладнокръвен относно факта, че никой не иска да се грижи за него. Между другото, той изобщо не иска да бъде осиновен. Детето живее само, сади зеленчуци в градината и се обслужва изцяло (въпреки че признава, че понякога се чувства самотно през нощта). Добрите съседи подкрепят момчето по всякакъв начин, а наскоро трогателната му история стана известна в цялата страна и сега много хора искат да изпратят пари и провизии на Данг.

Разпространител на историята стана учителят на сирачето, който също му помага. Между другото, за училището. Най-забележителното е, че ученикът не пропуска нито един учебен ден – всяка сутрин той кара колело и отива да получи знания, а след това се връща у дома и върши недетския си задачи.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "10-годишно момче живее само и отказва осиновяване"

Какво мислите?