16-годишно момче продължава да учудва света с невероятния си талант

16godishno momche uchudva sveta

Преди пет години едно 11-годишно момче неочаквано стана популярно в интернет благодарение на необичайната си страст – плетенето на една кука.

Сега Джон Ларсън вече е на 16 години и неговото хоби, превърнало се в пълноценен бизнес, продължава да набира популярност.

Джон е осиновен от Етиопия на шест месеца и сега живее в Ла Крос, Уисконсин.

На петгодишна възраст за първи път хваща кука за плетене на една кука и тя бързо се превръща в основното му хоби. През годините Джон е изплел много неща: пуловери, шапки, одеяла, играчки – почти всичко, което можете да си представите. Работата му вдъхновява мнозина, а историята на момчето напомня, че следвайки интересите си, можете да постигнете страхотни неща.

Интересно е да се види как подходът на Джон към плетенето се е променил през годините.

„Работата ми стана много по-сложна. Сега това за мен не е просто занимание, а начин на себеизразяване. Разработих свой собствен стил и започнах да измислям нови продукти. Особено ми харесва да проектирам мъжко облекло“, казва Джон.

Въпреки че плетенето на една кука често се свързва с нещо остаряло, Джон успя да го направи популярен сред по-младото поколение. На въпроса как е успял да направи плетивото модерно и привлекателно, той отговори: „За да заинтересуваш младите хора, трябва да създаваш неща, които те искат да носят. Например изплетох риза за брат ми, която идеално подхождаше на фигурата и характера му. Този артикул предизвика голям интерес и мнозина сега искат да копират този дизайн. Той е стилен, минималистичен и подходящ както за мъже, така и за жени.“

„Опитвам се да следвам модните тенденции. Всичко, което е популярно, може да се адаптира към плетене“, добавя Джон.

В продължение на няколко години Джон превръща хобито си в печеливш бизнес. Той сподели борбите си по пътя и даде съвети на тези, които искат да успеят в бизнеса.

„Майка ми ми помогна да разбера правните и финансовите въпроси и научих много. Много хора смятаха, че плетенето е нещо, за което не трябва да плащате. Но аз таксувам за моите усилия, време и ресурси. Ако някой иска ексклузивен артикул, той трябва да е готов да плати за него. Същото важи и за работата в социалните мрежи – компаниите трябва да ценят труда ви и да плащат за него“, обясни Джон.

Поглеждайки назад, Джон сподели някои от най-запомнящите се проекти и събития, които са се откроили най-много за него.

„Незабравимите моменти включват срещи със знаменитости като Дрю Баримор, Мелиса Маккарти и Кели Кларксън и пътуване по света. Едно от най-запомнящите ми се пътувания беше до Бразилия, където наблюдавах процеса на създаване на памучна прежда. Но най-важното за мен е благотворителната дейност в Етиопия. Направих библиотека за децата, оборудвах училището с научна лаборатория, поставих чинове, създадох футболен отбор и тоалетна за момичета. В момента работя върху възстановяването на училището, което щях да посещавам, ако бях останал в Етиопия. Надявам се скоро да мога да отида отново там“, казва Джон

.

Историята на Джон Ларсън е вдъхновяващ пример за това как една страст може да прерасне в нещо повече. Той не само превърна хобито си в успешен бизнес, но и помогна на много хора и продължи да вдъхновява други да постигат целите си.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "16-годишно момче продължава да учудва света с невероятния си талант"

Какво мислите?