Оказва се, че пилешкият бульон трябва да се излее: Съжалявам, че не знаех по-рано и го сготвих „погрешно“

Okaza se che pileshkiq bulion se hvurlq

Винаги съм вярвала, че пилешкият бульон е най-простото ястие и просто няма как да сгрешите, когато го приготвите.

Оказва се, че не само съм сгрешила в преценките си, но и съм  правила всичко погрешно, защото пилешкият бульон трябва да се отцеди, или по-скоро не самият бульон, а водата, в която месото е варено за първи път.

Какво не е наред с първия бульон и защо не трябва да го използвате

Екологичността на пилешкото по рафтовете на нашите магазини е съмнителен въпрос.

Производителите не пишат на опаковката как са отглеждали птиците и с какво са ги хранели, така че можем само да гадаем какво, в допълнение към зърното и тревата, ако пилетата.

Антибиотиците и други химикали могат да бъдат „изгонени“ от месото преди готвене чрез накисване на пилето във вода и сол. След няколко часа повечето от химикалите ще бъдат освободени във водата и продуктът ще стане по-безопасен.

Същият принцип важи и за първия бульон, само че е необходимо по-малко време за приготвяне на месото, отколкото при накисването му.

За да приготвите ястието, напълнете съда с пилето с вода и го поставете на котлона. Оставете водата да заври и оставете на огъня до 5 минути. Изваждаме месото и изсипваме бульона; Не е нужно да отстранявате пяната при първото готвене.

След това връщаме птицата обратно в тигана, наливаме вода и от този момент започва варенето. По-голямата част от мазнината изчезва при първото варене, така че основата за супата ще бъде лека.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Оказва се, че пилешкият бульон трябва да се излее: Съжалявам, че не знаех по-рано и го сготвих „погрешно“"

Какво мислите?