Отделете един час сега и ще хапвате вкусно цяла зима! Бабиният патладжан в буркани – манджа, та дрънка!

Отделете един час сега и ще хапвате вкусно цяла зима! Бабиният патладжан в буркани - манджа та дрънка!

Отделяйки около час за лесно и бързо приготвяне, всеки може да се наслади на богатия вкус на патладжана дори през зимата. Така приготвените патладжани в буркан могат да се сервират както като предястие, така и като добавка към месни ястия.

Предлагаме ви да приготвите и вие тази зима Бабиният патладжан в буркани:

Бабиният патладжан в буркани

Необходими съставки:

  • патладжани – 2 кг;
  • домати – 2 кг;
  • чесън – 1 глава;
  • растително масло;
  • сол – 1 супена лъжица;
  • захар – 1 супена лъжица;
  • сок от половин лимон.

Приготвяне:

Обелете кожата от патладжаните на шахматно разположени ленти.

белене патладжан

Снимка: youtube

В дълбока купа смесете една супена лъжица захар, една супена лъжица сол, 1,5-2 литра вода и сока от половин лимон. Поставете готовите патладжани във водата и оставете за 20 минути.

обелени патладжани

Снимка: youtube

Обелете доматите и ги пасирайте в блендер. Изсипете доматеното пюре в тенджера, добавете 3 супени лъжици олио и едро нарязания чесън. Оставете доматеното пюре да заври и оставете да къкри още 10-12 минути.

Подсушете патладжаните и ги поставете върху тава, покрита с хартия за печене. Патладжаните се намазват с масло и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до пълна готовност (времето зависи от големината на патладжаните).

печени патладжани

Снимка: youtube

Поставете горещите патладжани в стерилизирани буркани и ги напълнете с горещо доматено пюре. Затворете бурканите с капаци и оставете препаратите, докато изстинат напълно, след което ги съхранявайте до зимата.

печени патладжани в тава

Снимка: youtube

патладжан в буркани

Снимка: youtube

 Да ви е сладко!

бабиният патладжан

Снимка: youtube

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Отделете един час сега и ще хапвате вкусно цяла зима! Бабиният патладжан в буркани – манджа, та дрънка!"

Какво мислите?