Горещи новини

СКАНДАЛ с уредена награда на Орлин Горанов във фестивал за поп и рок музика (СНИМКИ)

орлин горанов софия 2024

Орлин Горанов е големият победител на 14-ия фестивал за поп и рок музика „София 2024“. С новата си песен „Влюбен съм“ освен 1-во място на галаконкурса любимият певец и бивш водещ взе и наградата на медиите. Въпросният приз обаче предизвика скандал.

Някои членове на журито обявиха, че оценката на Горанов не е била с най-висок брой точки.

Че има проблем с въпросната награда, директно в залата обяви журналистът Антон Стефанов. След като обявиха печелившия, Стефанов започна да пита другите членове от медийното жури дали са дали най-много точки на Горанов. Краткото му проучване доведе до извода, че Горанов не е получил най-високия резултат.

„Това не е нашият победител!“ – започна да вика Стефанов на водещите на събитието. Реакция от страна на организаторите и победителя обаче не последва.

Йорданка Христова връчи голямата награда

Антон Стефанов стана в знак на протест

Група „оХо“ – фаворит на публиката

Хранова и Костадинов с втора награда

Трето място взе Искрен Пецов с гр. „Синдиката“

С „България Днес“ разговаря друг член на журито – ПР специалистът Ива Атанасова. Тя също е на мнение, че нещата са съмнителни.

„Възможно е да има нещо уредено. Аз дадох сравнително голяма оценка на Орлин, но не беше най-високата. Този конкурс трябва да бъде коректен“, категорична е Атанасова.

Становището си произнесе и организаторът на Атанас Лазаров: „Медийното жури, което се състоя от 15 души, също в голяма част гласуваха за Орлин Горанов. Той има най-много точки след преброяването на протоколите от гласуването, които можем да предоставим. Мнението на Антон Стефанов не е задължително да съвпада с това на всички“, категоричен е Пиарът.

Самият Горанов също коментира ситуацията.

„Не забелязах какво правеше журито при награждаването ми. Мене не ме интересува какво е тяхното мнение. Най-важно е песента ми да достигне сърцата на публиката. Парчето има целта да предаде позитивните емоции в живота, от които имаме огромна нужда в тези времена на пандемии и войни“, разясни певецът.

Група „Хоризонт“ със специална награда

Пейо Пеев разхожда на сцената кмета Терзиев

Звездно селфи с Нели Рангелова

Петя Буюклиева

Диана Дафова

В крайна сметка Горанов си прибра наградата, която едва ли кой знае колко трябва на творец като него. Това обаче съвсем не беше единствената драма.

Следващата се развихри около група „оХо“. Закачливият етно-поп-рок с хумористична визия се превръща във фаворит на публиката и получи бурни аплодисменти. Професионалното жури, в което присъстваха Йорданка Христова, Михаил Белчев и други естрадни светила, обаче даде ниски оценки на състава.

Богдан Томов

Михаил Белчев

„Дует с кауза“

Водещи бяха лицата на сутрешния блок на БНТ

Милена се появи на афтърпартито

Запомнящ момент в конкурса се превърна изпълнението на бившия участник от „Гласът на България“ Георги Костадинов. Песента „Огън от спомени“, изпята от него, предизвика единодушно възхищение в публиката и журито, което доведе и до второ място в конкурса. Еднакъв брой точки взе и Маргарита Хранова, която се прибра със същата награда.

Бронз взе Искрен Пецов и група „Синдиката“ с парчето „Лоши, луди, неприлични“.

Група „Хоризонт“ получи Специална награда „Петър Гюзелев“ като най-доброто рок изпълнение за вечерта.

Други емблеми на естрадата като Нели Рангелова, Диана Дафова, Петя Буюклиева, Богдан Томов бяха гости на събитието.

След концерта се състои и афтърпарти в столично заведение, което събра някои от звездите на събитието, но и такива извън него – Милена Славова, Енджи Касабие и други.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "СКАНДАЛ с уредена награда на Орлин Горанов във фестивал за поп и рок музика (СНИМКИ)"

Какво мислите?