Горещи новини

Британски супермодел призова: Перете гащите си по-рядко!

Британски супермодел призова: Перете гащите си по-рядко!

Британският супермодел и актриса Лили Коул иска хората да спрат да хвърлят панталони, ризи и рокли в пералнята само след една разходка, тъй като това губи твърде много вода и енергия. 

36-годишната звезда от модния подиум подкрепя нова кампания, за да спре хората да перат прекалено много дрехите си.

„Като перем дрехите по-рядко, намаляваме употребата на вода и удължаваме живота на дрехите си, което е проста, но важна стъпка към по-съзнателен начин на живот, което означава преосмисляне не само на начина, по който правим дрехите и какво купуваме, но също така как се грижим за нея“, каза Лили, цитирана от Daily Star.

Актрисата е лице на кампанията „Понякога най-доброто пране е без пране“ на марката екологични перилни препарати Ecover. Проучването на компанията установи, че един на всеки 10 души изпитва социален натиск да пере повече, въпреки че знае, че е вредно.

Модел, актриса, Лили Коул, супермодел, кампания за изменение на климата, спрете да перете, постоянно пране, спасете планетата, носете мръсни дрехиЦял екран
Лили Коул иска хората да спрат да перат дрехите си след първата си разходка Снимка: PR/ECOVER

Според хората от Ecover, окачването на дрехи на стол за няколко дни може да ги проветри и да ги накара да се чувстват отново свежи. Експертите казват, че поставянето на износени, но не мръсни дрехи върху закачалка за хавлии или одеяло на стълба, облегната на стената, също е добра алтернатива.

„Когато има петно ​​върху нещо като пуловер, преди винаги се почистваше на място и затова дрехите на хората издържаха по-дълго“, каза експертът по занаятите Лаура де Бара.

‌Това идва, след като експерти по изменението на климата предупредиха, че постоянното миене убива атмосферата.‌ Ръководителят на изследването Ерик Клинт от Технологичния университет Чалмърс, Швеция, каза, че е важно да се разпространи посланието, че повечето хора могат да използват тениските си повече от веднъж.

Гласнюз

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Британски супермодел призова: Перете гащите си по-рядко!"

Какво мислите?