Каймата се използва в много ястия. За да стане по-вкусно, сложете тази съставка в месото.
Почти невъзможно е да си представим семеен обяд без кайма.
Незаменима съставка е в сарми, пълнени чушки, мусака, кюфтета. От него също се правят бургери, кебапчета и паста.
За да не ви е сухо месото
Задушаването на каймата може да се удължи, защото отделя много вода, но има опасност при дълго задушаване да стане суха и поради това ястието, което правите с нея, да не е вкусно и сочно. За да предотврати това, баба Иванка използва хитрост. В каймата при задушаване сложете по малко от една съставка, която винаги е в кухненското чекмедже.
Добавете сода бикарбонат
Добавете содата към каймата. На 500 грама кайма преди задушаване се слага 1/3 чаена лъжичка сода за хляб. Разбъркайте, оставете да престои 15 минути и след това задушете месото. Благодарение на това месото ще бъде готово по-бързо, няма да отделя много вода при задушаване и ще остане сочно и меко.
По същия начин преди задушаване можете да сложите сода бикарбонат и в нарязаното на парчета месо за яхния. В този случай трябва да сложите 1 чаена лъжичка сода за хляб на 500 грама месо.
Be the first to comment on "Баба Иванка винаги добавя това към каймата: Сармите, кюфтетата и мусаката са много по-сочни!"