Чудесна и доста бърза идея за празнично предястие или просто интересен обяд (а защо не и вечеря).
Тези солени топчета със сусам и кашкавал са хрупкави отвън, а отвътре ще ви разтопят с нежно картофено пюре, гарнирано с разтопен кашкавал – кой може да си мечтае за нещо по-добро? Знаем, че вече сте нетърпеливи, затова веднага минаваме към продуктите:
Солени топчета със сусам и кашкавал
Продукти:
- 500 г варени картофи
- 200 г брашно
- сол, черен пипер и сухи подправки на вкус
- малко червен пипер на прах
- 100 г нискомаслено сирене или кашкавал за пълнеж
- 100 г сусам за овалване
Приготвяне:
Пасирайте пюрето и подправете на вкус.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Добавете 100 г брашно и разбъркайте.
След това добавете останалото брашно и сместа се заглажда.
Намажете дланите си с олио, гребвайте от сместа с лъжица, в средата сложете малко кубче нискомаслено сирене и оформете топчета.
Снимка: YouTube
Оваляйте топчетата в сусам и ги подредете в чиния.
Снимка: YouTube
Изпържете крокетите в умерено загрято олио до зачервяване от двете страни.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Извадете ги върху хартиени кърпи, за да попият излишната мазнина. Поднесете с подходящ сос и салата.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Be the first to comment on "Солени топчета със сусам и кашкавал – и за първо, и за второ стават, без тях празник не минава! Супер лесна рецепта:"