Перфектна баклава, която всеки може да направи за по-малко от 30 минути+ слагате специална съставка и няма да се захаросва

Перфектна баклава която всеки може да направи за по-малко от 30 минути+ слагате специална съставка и няма да се захаросва

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 20 тънки кори за баклава
  • 500 г смлени орехи
  • 200 г масло
  • 100 мл олио

За сиропа:

  • 750 мл вода
  • 600 г захар
  • 1/2 малък лимон

ПРОЦЕДУРА:

Оставете водата и захарта да заври и разбъркайте, докато се разтворят напълно. Варете 2-3 минути и изключете котлона.

Добавете няколко резена лимон и оставете да се охлади напълно. Отделно разтопете маслото заедно с олиото, за да се смесят.

Взема се една кора и се намазнява леко, след което се покрива с втора кора. Намажете и нея малко. Разпределете смлените ядки по цялата повърхност. Поставете тънка дървена клечка в единия край и я навийте на руло.

Когато стигнете до края. от двете страни на рулото натиснете, за да се съберат и намачкат, след което внимателно издърпайте клечката. Повтаряйте процеса, докато свърши материалът.

Подредете бухналите рула в подходяща тава, нарежете ги на желана големина и отгоре намажете с останалата мазнина. Пече се 1 час в загрята фурна на 180 градуса и веднага се намалява на 150 градуса.

Когато придобие златист цвят, топлата баклава се залива равномерно със студения сироп и се оставя да изстине напълно. Процедурата можете да видите :

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Перфектна баклава, която всеки може да направи за по-малко от 30 минути+ слагате специална съставка и няма да се захаросва"

Какво мислите?