Горещи новини

Торта Джентълмен: Рецептата на рецептите, такъв вкус и в ресторантите няма!

Торта Джентълмен: Рецептата на рецептите, такъв вкус и в ресторантите няма!

Обожавах тази торта като дете, когато майка ми редовно ни я правеше.

Толкова е мека и пухкава, че се топи на езика.

Оригиналното име на сладкиша е Торта Джентълмен, а най-хубавото в нея е уникалното съчетание на вкусове, което именно я прави любима и на малки, и на големи! Ето необходимите продукти:

Торта Джентълмен

Продукти:

  • 180 г масло
  • щипка сол
  • 220 г гранулирана захар
  • 3 яйца
  • 180 г заквасена сметана
  • 280-300 г гладко брашно
  • 1,5 ч. л.

бакпулвер

  • 1/2 ч. л. ванилия
  • 1 супена лъжица какао
  • 1,5 супени лъжици вода

Приготвяне:

Изсипете размекнатото масло в купа. Добавете сол и захар. Разбийте с миксер.

масло със захар

Снимка: YouTube

Добавете яйцата едно по едно и разбийте след всяко.

добавяне яйца

Снимка: YouTube

Добавете сметаната и разбийте добре.

сметана в сместа

Снимка: YouTube

Пресейте брашното в сместа през сито.

пресято брашно

Снимка: YouTube

След това добавете бакпулвера и ванилията.

Разбийте с миксер.

Разбъркайте старателно.

Разделете тестото на две равни части.

Към една част от тестото добавете какао и вода.

какао в тестото

Снимка: YouTube

Разбъркайте с миксер.

какаово тесто

Снимка: YouTube

Намажете формата за печене с масло.

Слагайте белия и какаовия крем последователно, лъжица по лъжица, като ги редувате (виж снимките).

лъжици тесто

Снимка: YouTube

С помощта на шишче ще създадем шарки на сладкиша.

шарки сладкиш

Снимка: YouTube

Поставете формата в предварително загрятата фурна.

кекс Джентълмен

Снимка: YouTube

Пече се 45 минути на 180°C.

След изпичане се оставя да се охлади.

шарен кекс

Снимка: YouTube

Може да сервирате.

торта Джентълмен

Снимка: YouTube

торта Джентълмен парче

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Торта Джентълмен: Рецептата на рецептите, такъв вкус и в ресторантите няма!"

Какво мислите?