Горещи новини

Абсолютната бабина класика: Сладкиш Бабино одеалце – пълен с шоколад и нежен крем!

Абсолютната бабина класика: Сладкиш Бабино одеалце - пълен с шоколад и нежен крем!

Този десерт, пълен с извара и шоколад е наистина неустоимо удоволствие. И нещо повече, това лакомство изглежда невероятно.

Рецептата е от графата „бабини вкусотии“ и може би вече сте я срещали в кулинарните книги. Е, повече няма да ви го хвалим, а нека направо заедно да приготвим феноменалния Сладкиш Бабино одеалце – ето продуктите:

Продукти:

Тесто:

  • 2 чаши полугрубо брашно
  • ½ чаша растително масло
  • 1 чаша гранулирана захар
  • 1 опаковка бакпулвер
  • 3 яйца
  • 1 чаша хладка вода
  • 3 супени лъжици какао

Пълнеж:

  • 1 опаковка ванилова захар
  • 1 опаковка ванилов пудинг
  • 500 г мека извара
  • 350 мл прясно мляко
  • 1 яйчен жълтък

Приготвяне:

В по-голяма купа разбийте яйцата със захарта на пяна. След това постепенно добавяме водата, какаото, олиото и пресятото брашно с бакпулвера.

Подгответе тава за печене, като я намажете с масло и я поръсите с брашно. Изсипете тестото във формата.

Сварете пудинг от млякото, пудинга на прах и захар (на вкус или според инструкциите на опаковката).

Когато пудингът е готов, го свалете от котлона и го оставете да изстине. През това време в купа разбийте изварата със захарта, след което разбийте жълтъка в сместа. Когато пудингът е достатъчно охладен, го разбъркайте в сместа от извара и жълтък.

Напълнете крем пудинга от извара в сладкарски пош или найлонов плик, като отрежете единия ъгъл.

След това, използвайки крема, оформете модел „мрежа“ върху тъмната повърхност на сладкиша.

сладкиш одеяло

Снимка: YouTube

Поставете готовия сладкиш в предварително загрята фурна и печете около 30 минути на 180 градуса.

Оставете да изстине и сервирайте.

сладкиш Бабино одеяло

Снимка: YouTube

парче сладкиш

Снимка: YouTube

Желаем ви добър апетит! 🙂

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Абсолютната бабина класика: Сладкиш Бабино одеалце – пълен с шоколад и нежен крем!"

Какво мислите?