Тази рецепта не е много сложна, но крайният резултат ще ви очарова. Ако досега не сте правили масленица, значи сега е моментът.
Пробвайте тази божествена вкусотия!
Необходими продукти:
около 900 г. брашно
1 кубченце мая
300-400 мл топла водичка
1 с. л.захар
1 с. л.сол
2 с. л.оцет
1 с. л.олио
2 яйца
около 400 г сирене
За топене на тестото:
около 50г масло
100 мл олио
3-4с.л.мас
За намазване: 1 жълтък
За наръсване: по желание сусам
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното, добавете размитата в малко топла вода мая със захарта, солта, оцета, олиото и яйцата.
Сипете останалата топла вода и замесете меко тесто.
2. Разделете го на 6 части (всяка тежи около 230 г), оформете ги като топки, поръсете обилно с брашънце и ги оставете да втасват.
3. Към олиото прибавете разтопената мас и маслото. Потопете всяко топче тесто в трите вида мазнина и с ръце го разтеглете на кора в тава с диаметър 30-32 см. Поръсете с натрошеното сирене. Похлупете с втора разтеглена питка и завийте на руло.
4. Така оформете 3 рула. Всяко едно усучете и след това завийте на охлюв, като баница, като съедините краищата на усуканите рула.
5. Оставете масленицата да втасва още 10 минути, намажете я с жълтък и я поръсете със сусам. Печете около 30- 40 минути във фурна, загрята до 180-200градуса.
Задължително пробвайте тази бабина вкусотия и не забравяйте да споделите вкусната рецептичка с вашите близки и приятели.
Ние сме убедени, че всеки почитател на тестените изкушения ще даде висока оценка на тази божествена масленица.
Be the first to comment on "Баба ме научи на тази вкусотия, с нея захраних децата и мъжа ми ме заобича още повече, а съседките само искат рецептата"